Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie avizată

Petre Roman, primul premier post-decembrist al României, dezamăgit de guvernele din ultimii 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Petre Roman, primul premier al României după evenimentele din decembrie 1989, a fost prezent zilele trecute în județul Suceava, la Festivalul Internațional ”Mihai Eminescu” de la Dumbrăveni. Cu acest prilej a acceptat să facă o comparație cu guvernele de la începutul democrației și ceea ce se întâmplă acum. Petre Roman nu și-a ascuns dezamăgirea față de ceea ce se petrece de ani buni și crede că totul pleacă de la oameni și modul în care aceștia se implică în actul de guvernare.

”Politica poate face mult bine sau mult rău, inclusiv prin nefacere. Cu amărăciune spun că deosebirea între ceea ce era în 1990 și ce este acum în Guvern este foarte mare. În acele prime forme de guvernare democratică a României, cum a fost și guvernul Roman, eram oameni cu un devotament și un simț al răspunderii acut, foarte puternic. Mie ca prim-ministru atunci mi se părea că tot ceea ce nu funcționează bine în țara asta sau dacă se întâmplă ceva e cumva din vina mea, era excesiv, pentru că se întâmplau multe lucruri grele. Acum ai sentimentul, de vreo 15 ani buni, că politicii nu-i mai pasă. Cel mai frumos compliment pe care l-am primit privitor la munca mea de prim-ministru a fost în aprilie 1991, când la mine a venit a venit un mare cap politic care a fost Silviu Brucan, care mi-a spus doar atât: <Mă Petre, vouă chiar vă pasă!>. Și este cel mai frumos compliment”, a arătat Petre Roman.

Rugat să dea o notă ultimelor Guverne ale României, fostul premier a zâmbit amar și a precizat că, chiar dacă este profesor universitar, preferă să nu dea nici un calificativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petre Roman, primul premier post-decembrist al României, dezamăgit de guvernele din ultimii 15 ani.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petre Roman, primul premier post-decembrist al României, dezamăgit de guvernele din ultimii 15 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei