Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ediția a IX-a

Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, în acest weekend, la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personaje de poveste, Ilene Cosânzene și Feți frumoși, trăsuri trase de cai legendari, bucate tradiționale, șezători ca odinioară, artiști și invitați din toate colțurile țării vor contura tabloul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”.

Evenimentul se va desfășura de vineri, 23, iunie, până duminică, 26 iunie, la Vicovu de Sus, Vad Martin, având ca temă: „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”.

 „Pe lângă concursul cu premii generoase cu care sunteți familiarizați deja, în Regatul Sânzienelor veți gusta bucate strămoșești pregătite cu pricepere de maeștri bucătari. În Bucovina noastră de poveste vom aduna într-un buchet de sânziene tradiții și obiceiuri scoase din lada de zestre a poporului român, vom premia regine, prințese, grupuri, costume, vom cânta și vom dansa, celebrând zânele bune ale românilor, Sânzienele”, a transmis Dumitru Parasca, inițiator al festivalului.

Indiferent de vreme și de vremuri, a mai completat principalul organizator, „avem datoria de a trăi frumos, de a ne respecta rădăcinile din care ne tragem seva. <Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis!>, ne spune poetul Radu Gyr. Haideți, dară, să transformăm visurile în realitate și să ne mângâiem sufletele cu vibrațiile trăirilor noastre! Haideți să visăm împreună”.

 

Programul festivalului

Evenimentul începe vineri, de la ora 13.00, cu bucătarii festivalului: Bărbosu (Ovidiu Țigănuș), Maria Popescu Thomsen, Ștefan Mitric, Elena Ionesi, Elena Nistor și Elena Reuț (Vad Martin), specialiști care vor pofti invitații în universul bucătăriei tradiționale românești.

De la ora 14.30, organizatorii împreună cu invitații vor porni la cules de sânziene pe Obcinile Bucovinei. De la 18.00 este programată lansarea cărții „Poftiți la masa strămoșilor noștri! Bucate românești și povești despre români”, coordonat de Elena și Dumitru Parasca, cu rețete de bucate românești și multe povești care le însoțesc, din diferite zone ale țării.

Programul continuă cu un spectacol, la ora 19.00.

Sâmbătă, a doua zi din festival, începe la ora 10.00 cu un atelier – șezătoare de împletit coronițe și depănat povești de Sânziene.

De la ora 12.00, este programată Parada festivalului.

„Personaje de poveste, prințese, regine, Feți Frumoși, Ilene Cosânzene, Trăsuri, invitați din țară și din străinătate vor porni cu alai să salute gazdele și publicul prezenți la festival”, au transmis organizatorii.

Urmează concursul festivalului (ora 13.00), premierea laureaților (16.00), program artistic (de la ora 17.00).

Balul sânzienelor începe la ora 18.30, intrarea fiind liberă.

Ultima zi de festival, duminică, 25 iunie, începe cu mic dejun și povești despre festival (ora 10.00) și închiderea ediției din acest an (ora 12.00).

„Festivalul nostru adună în Bucovina de poveste oameni de cultură din toată țara, ambasadori ai tradițiilor din zonele pe care le reprezintă cu mândrie, zâne bune, Sânziene, prințese și prinți, regine, cavaleri și haiduci, oameni care au în comun dragostea și respectul pentru patrimoniul neprețuit al poporului nostru. Anul acesta, la festival, vom avea și bucătari celebri, care vor găti bucate tradiționale și ne vor spune: <Poftiți la masa strămoșilor noștri!>. Urăm succes tuturor concurenților”, a completat Dumitru Parasca.

Mai multe informații găsiți pe www.reginasanzienelor.ro .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, în acest weekend, la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, în acest weekend, la Vicovu de Sus5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei