Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Vrăjitorul român de cai” Miron Bococi va fi duminică la Lipoveni, cu un spectacol de dresaj liber, în folosul copiilor cu dizabilități

Marţi, 20 Iunie 2023 (11:22:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel supranumit de spanioli „Vrăjitorul român de cai” sau „Îmblânzitorul român de cai”, Miron Bococi, va fi duminică, 25 iunie a.c., la Centrul de echitație și agrement Equestrian Dreams – Mitocul Dragomirnei – Lipoveni, cu un spectacol de dresaj liber în cadrul unui eveniment organizat pentru susținerea primului centru de hipoterapie din zona de Nord - Est a României, pentru copiii și adolescenții cu dizabilități.

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Catalan”, numit astfel după armăsarul voievodului Ștefan cel Mare din romanul „Frații Jderi”, al lui Mihail Sadoveanu, va începe la ora 16.00, la Centrul de echitație Equestrian Dreams, cu demonstrații de călărie și acrobație făcute de copiii care practică echitația cu cei 14 cai de sport aflați la baza sportivă de la Lipoveni. Cătălin Siminiuc, de la  Equestrian Dreams, inițiatorul proiectului umanitar „Nu sunteți singuri!’’, a declarat că până în jurul orei 21.00 vor mai fi sărituri peste obstacole cu doi cai concomitent, plimbări călare, demonstrații cu mașini modificate, făcute de Off Road Max Suceava, un concert al trupei Odyssey, foc de tabără și spectacolul de dresaj liber oferit de Miron Bococi cu cinci dintre caii lui (în jurul orei 18.00). Ceea ce i-a adus lui Miron supranumele de „vrăjitor de cai” în lumea crescătorilor și a sporturilor hipice din Europa este modul în care acesta îmblânzește și dresează animalele, bazat pe comunicare și respect între el și cal. Publicația spaniolă „Ecuestre” a remarcat tehnica fără agresivitate și violență folosită pentru dresaj de tânărul care a plecat la 18 ani din România pentru a lucra o vară în Spania, într-un centru de echitație https://www.ecuestre.es/app/caballo/caballo/miron-bococi-mi-intencion-es-crear-un-lenguaje-comun-con-el-caballo. Cele trei luni de lucru s-au prelungit, Miron este stabilit acum lângă Barcelona, are propria fermă de cai și participă la spectacole ecvestre în Spania și în alte țări europene.

La evenimentul de duminică de la Lipoveni vine în baza prieteniei cu Cătălin Siminiuc și pentru susținerea proiectului umanitar pentru copiii cu dizabilități. Cătălin Siminiuc a declarat că, din toamna anului trecut, când a demarat „Nu sunteți singuri””, de serviciile centrului de hipoterapie au beneficiat aproximativ 150 de copii și tineri cu dizabilități, majoritatea cu tulburări din spectrul autist și cu sindrom Down. Cu bani proprii, din încasări de la evenimentele organizate și din donații, centrul de hipoterapie a reușit să achiziționeze un cal și intenționează să mai cumpere unul, special pentru această activitate. De asemenea, a convins un terapeut cu experiență în hipoterapie pentru copii cu dizabilități, să se mute de la Constanța la Suceava și să colaboreze cu Equestrian Dreams. Deocamdată terapia este gratuită, dar „cândva, terapeutul va fi de plătit, de către părinți. Noi punem în continuare la dispoziție gratuit caii și infrastructura, astfel că tariful pentru terapeut va fi suportabil pentru părinți, o sumă modică”, după cum a precizat Cătălin Siminiuc. Acesta a arătat că beneficiile hipoterapiei sunt certificate, copiii reușesc să-și învingă fricile, să câștige în îndemânare și să capete abilități de coordonare spate-picioare-mâini. „Părinții ne spun că după ce copiii au început să vină la noi sunt alți copii, fac progrese substanțiale”, a mai spus Cătălin Siminiuc.      

La evenimentul de duminică de la Lipoveni prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Copiii cu dizabilități și părinții lor au acces gratuit. Sumele încasate de la activitățile contracost se constituie donații pentru sprijinirea centrului de hipoterapie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vrăjitorul român de cai” Miron Bococi va fi duminică la Lipoveni, cu un spectacol de dresaj liber, în folosul copiilor cu dizabilități.
 Vizualizări articol: 2590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Vrăjitorul român de cai” Miron Bococi va fi duminică la Lipoveni, cu un spectacol de dresaj liber, în folosul copiilor cu dizabilități0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei