Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Încolonați, în stradă

Protest al taximetriștilor suceveni, contra Bolt și Uber

Marţi, 20 Iunie 2023 (12:41:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de taximetriști suceveni au ieșit încolonați pe străzile municipiului, protestând contra aşa-ziselor companii de ride sharing, în special Bolt și Uber, pe care le acuză le că le fac concurență neloială. Protestul, autorizat de municipalitate, a început la ora 11.00 și a fost vizibil pe mai multe străzi din zona centrală, dar în special pe artera principală.

Protestatarii, mobilizați la nivel național, în apriximativ 30 de orașe din țară, solicită Guvernului interzicerea companiilor de transport alternativ de pe piaţă, despre care consideră că beneficiază de „tratament preferențial”, în detrimentul activității lor. De exemplu, la nivelul Sucevei, taximetriștii sunt limitați la un număr maxim de 450 de licențe de taxi, în vreme ce pentru ride-sharing nu există o asemenea limitare, ceea ce a făcut ca numărul celor care câștigă din efectuarea de călătorii de acest gen să crească foarte mult.

Probabil și pentru că există cerere foarte mare pe piață, asta în condițiile în care există diferențe semnificative atât la tarife cât și la condițiile de călătorie și la procesarea comenzilor.

Concret, solicitările taximetriștilor, formulate la nivel național de către ANPOTRT Filiala Cluj, cărora li s-au alăturat 29 de orașe din țară, inclusiv Suceava, sunt:

1. Respectarea OG 49/2019, respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019. 2. Respectarea art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

3. Eliminarea din cuprinsul art.13 al. (2) din Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic.

Rămâne de văzut dacă protestul taximetriștilor va avea ecouri la autorități și dacă vor apărea modificări în activitățile de taxi și de ride-sharing.

                 

               

                 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest al taximetriștilor suceveni, contra Bolt și Uber.
 Vizualizări articol: 2407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Protest al taximetriștilor suceveni, contra Bolt și Uber1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei