Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fond funciar

Cereri pentru peste 4.000 de hectare de teren agricol și aproape 10.000 de hectare de pădure, încă nesoluționate de comisiile de fond funciar din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat tuturor comisiilor locale de fond funciar din județ să comunice situația cu privire la numărul cererilor nesoluționate prin emiterea titlului de proprietate și suprafețele de teren agricol și forestiere necesare pentru finalizarea procesului de reconstituire prin emiterea titlului de proprietate.

Conform datelor comunicate de comisiile locale, suprafețele necesare pentru finalizarea procesului de reconstituire sunt de 4.202,1217 ha teren agricol și de  9.803,4802 ha teren cu vegetație forestieră. Prefectul a informat, luni, printr-un comunicat de presă, și care sunt motivele care generează întârzieri în emiterea titlurilor de proprietate. Printre acestea se numără situaţii litigioase; modificările de amplasamente; vechiul amplasament este ocupat legal prin aplicarea legilor fondului funciar anterioare şi solicitantul refuză amplasamentul oferit de comisia locală; imposibilitatea de identificare a terenului pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate prin hotărâri judecătoreşti; lipsa de teren rezervă la dispoziţia comisiilor locale de fond funciar; lipsa de terenuri ale Agenției Domeniilor Statului (ADS) pe teritoriul judeţului Suceava, care să poată fi puse la dispoziţia comisiilor locale de fond funciar; lipsa planurilor parcelare; neprezentarea unor cetățeni care dețin terenurile, pentru întocmirea documentației în vederea emiterii titlului de proprietate; refuzul persoanelor îndreptățite de a identifica terenuri cu vegetație forestieră, din cele puse la dispoziție de către ocoalele silvice etc.

Prefectul Moldovan a arătat că, în contextul în care ADS nu dispune în județ de terenuri ce pot fi puse la dispoziţia comisiilor locale de fond funciar, preocuparea comisiei județene a fost de a stabili documentele care vor fi înaintate de către comisiile locale pentru persoanele care optează pentru soluționarea cererilor prin acordarea de măsuri compensatorii. Pentru păduri aceste documente au fost stabilite.

Ca număr de cereri nesoluționate, la această dată sunt 10.581, din care 7.152 cereri pentru teren agricol și 3.429 cereri pentru teren cu vegetație forestieră, față de 16.051 cereri, în noiembrie 2021, din care 10.877 titluri pentru teren agricol și 5.174 pentru teren cu vegetație forestieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cereri pentru peste 4.000 de hectare de teren agricol și aproape 10.000 de hectare de pădure, încă nesoluționate de comisiile de fond funciar din județ.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cereri pentru peste 4.000 de hectare de teren agricol și aproape 10.000 de hectare de pădure, încă nesoluționate de comisiile de fond funciar din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei