Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Liga Națiunilor la ei, națiunea Ligii la noi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă mărturisesc că deși s-a încheiat și a doua ediție a Ligii Națiunilor, tot n-am priceput nimic din ce înseamnă ea în peisajul fotbalistic. Nu i-am înțeles rațiunea apariției, nu-i înțeleg nici sistemul de ierarhizare, nu văd nici de ce ar fi un fel de turneu suplimentar de calificare pentru competiții mai breze. Ne-a oferit însă un turneu final copiat din handbal sau volei, un "final four" în care am urmărit 4 partide frumoase, spectaculoase, unele chiar și dramatice, numai bune de privit vara, pe înserat sau noaptea, eventual și cu niște bere la îndemână. Deși miza competiției este mai degrabă una simbolică sau legată de orgolii naționale (ori individuale, ale celor prezenți în acest turneu final) totuși bucuria victoriei a fost enormă la spaniolii care s-au încoronat și cu acest trofeu, iar tristețea învinșilor (Croația) comparabilă doar tot cu a lor, când au ratat titlul la Mondialele din Rusia. Am văzut partide cu prelungiri, am văzut o Olandă, țara gazdă, umilită de Croația chiar în meciul de deschidere, când olandezii încă visau trofeul, o Italia exactă și organizată cum o știam, dar ușor inferioară în semifinala contra Spaniei, care a arătat o fantezie și o poftă de joc peste cât o bănuiam capabilă la finalul unui sezon care numai ușor nu e acolo. Aceleași argumente le-a avut Spania și în finala contra Croației, în care jucătorii ei au fost mai vioi decât croații, conduși de un Luka Modric revigorat caîn basme la cei 38 de ani. Am ținut cu el, și deci cu ei, pe baza iubirii pentru Real Madrid. Faptul că au pierdut totuși nu m-a îndurerat prea tare, mai ales că golul victoriei Spaniei l-a înscris tot un jucător al Real-ului, Carvajal. S-a încheiat așadar Liga Națiunilor, o competiție mai populară la ceilalți decât la noi. Națiunea românăare propria ei ligă: Superliga îi zice. Parcă la mișto, nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liga Națiunilor la ei, națiunea Ligii la noi!.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liga Națiunilor la ei, națiunea Ligii la noi!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei