Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 106 (8330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Angelica Fădor: Peste 1.400 de întreprinderi sociale se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că peste 1400 de întreprinderi sociale se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene, generând un număr estimativ de peste 3000 de locuri de muncă atât în mediul urban, cât și în cel rural. „PNL continuă astfel să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului și să garanteze condițiile necesare pentru crearea de noi locuri de muncă”, a precizat Angelica Fădor. Ea a arătat că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în consultare publică, ghidurile solicitantului pentru apelurile de proiecte destinate economiei sociale finanțate prin Programul Educație și Ocupare și prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, cu un buget total de peste 214 milioane de euro.

Deputatul PNL de Suceava a precizat că apelurile de proiecte vor fi lansate în luna iunie, iar principalele obiective ale acestor companii vor fi legate de soluționarea problemelor sociale, cum ar fi reducerea sărăciei, îmbunătățirea accesului la educație sau îngrijire medicală.

Angelica Fădor a explicat că prin apelul de proiecte  „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban” se urmăresc îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, prin sprijinirea a 720 de întreprinderi sociale și crearea unui număr de 3064 de noi locuri de muncă. Fădor a spus că bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 104,91 milioane de euro, care vor putea fi accesați de către entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale, dar și de către furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri.

De asemenea, ea a declarat că pentru întreprinderile sociale înființate în mediul rural, proiectele vor fi finanțate prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, cu un buget de 109,46 de milioane de euro. „Grupul țintă include persoanele care doresc să înființeze întreprinderi sociale în comunitățile rurale, dar și persoanele vulnerabile, iar numărul întreprinderilor sprijinite în urma apelului de proiecte este de 735”, a spus deputatul PNL de Suceava. El a spus că pentru acest apel nu vor fi finanțate proiecte a căror valoare a asistenței financiare nerambursabile este mai mică sau egală cu 201.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Peste 1.400 de întreprinderi sociale se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: Peste 1.400 de întreprinderi sociale se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei