Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 282 (8199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sezon

Deputatul Ioan Balan este de părere că toaletarea arborilor de pe marginea drumurilor reprezintă o prioritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, căruia i-a amintit despre necesitatea realizării unor operațiuni de toaletare și de tăiere de igienă a arborilor situați pe marginea drumurilor publice.

”Județul Suceava se bucură de o bogăție naturală deosebită, în special prin fondul forestier, relieful variat și biodiversitatea bine conservată, motiv pentru care este apreciat ca un pol important al turismului din România. În același timp, o parte importantă a drumurilor naționale și județene traversează trasee montane și zone împădurite, care, pe lângă frumusețea deosebită, determină și unele provocări pentru conducătorii auto și pentru administratorii drumurilor respective. În absența efectuării unor operațiuni periodice de igienă și toaletare a arborilor situați pe marginea drumurilor, ori de câte ori se produc fenomene meteorologice deosebite, viața și sănătatea conducătorilor auto este pusă în pericol, din cauza căderii arborilor bătrâni sau afectați de diferite boli sau din cauza căderii unor crengi”, a precizat Ioan Balan. Parlamentarul sucevean a exemplificat că primul strat de zăpadă care s-a depus în luna noiembrie 2022 a doborât deja un număr important de arbori, deși stratul de zăpadă nu a fost consistent și nici temperaturile nu au fost foarte scăzute. De aceea, este imperios necesar ca viața și sănătatea persoanelor care se deplasează în județul Suceava să fie protejate.

În acest context, Ioan Balan vrea să știe dacă ministerul condus de Tanczos Barna are în vedere ca, cel puțin la nivelul drumurilor naționale și județene, să solicite celor de la Romsilva să efectueze operațiuni de igienizarea a arborilor situați în imediata apropriere a spațiului carosabil.

”Aveți în vedere săimpuneți ca, periodic, Romsilva, precum și alți proprietari ai fondului forestier din proximitatea drumurilor publice să execute operațiuni specifice de toaletare/igienizare a arborilor care reprezintă factori de risc pentru oameni?”, a mai fost întrebarea adresată ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan este de părere că toaletarea arborilor de pe marginea drumurilor reprezintă o prioritate.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan este de părere că toaletarea arborilor de pe marginea drumurilor reprezintă o prioritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei