Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 282 (8199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peisaje feerice

Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii cu două curse pe zi, în minivacanța de 1 Decembrie în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care ajung în Bucovina în această minivacanță de 5 zile se pot bucura din plin de frumusețea locurilor și de oferta turistică bogată. Zăpada s-a așternut deja pe Obcinile Bucovinei, iar o călătorie unică cu Mocănița în zona de munte din Moldovița vă poate face o zi de neuitat. Pentru o experiență completă, la mijlocul călătoriei cu micile vagoane de epocă vă așteaptă bucatele alese, gătite în mod tradițional de gospodarii locului.

După acțiunile iresponsabile a unor localnici, care alături de autoritățile locale uită că cei veniți de departe ajung aici atrași doar de locomotivele ascunse în aburi și vagoanele vechi, încălzite cu pitorești sobe cu lemne, Mocănița Huțulca pleacă din nou la drum în sezonul de iarnă, zilele libere care urmează atrăgând primii turiști care dau tonul începutului sărbătorilor de iarnă. Plimbările pe Valea Moldoviței în feericul peisaj de iarnă pornesc zilnic pe un traseu de basm de 12 kilometri, până în centrul localității Argel. Aici turiștii sunt așteptați cu un bogat meniu bucovinean format din mâncăruri alese, cu dulciuri și băuturi de sezon. Când locomotiva este gata pregătită din nou cu lemne și apă, drumul de întoarcere îi fascinează încă o dată pe cei care au ales Mocănița pentru a petrece o zi în Bucovina.

Calea Ferată Forestieră Moldoviţa este considerată una dintre cele mai spectaculoase linii forestiere din România, atât prin lungimea şi profilul liniei, cât şi prin locomotivele şi vagoanele care deservesc și acum linia de odinioară. Ea fost construită de un proprietar de gater din München şi dată în folosinţă în anul 1888. Iniţial traseul mocăniţei avea 23,9 kilometri, dar în decursul anilor s-au mai construit o mulţime de variante, astfel încât tot sistemul a ajuns, în anul 1987, odată cu înfiinţarea porţiunii Râşcovei – Râşca dreapta – Arsuri, la o lungime de 73 km. După o perioadă de abandonare a traseului, micul tren funcţionează datorită investiţiei omului de afaceri austriac Georg Hocevar, administratorul SC Calea Ferată Îngustă SRL Brad, el fiind cel care a repus în funcţiune Mocăniţa în 2005 și a dezvoltat-o, aceasta devenind astăzi una dintre cele mai mari atracții turistice ale munților Bucovinei.

În perioada celor cinci zile de minivacanță, Mocănița pleacă zilnic la orele 10.00 și 14.00, în două călătorii care încep din Gara Moldovița. Biletele pentru o călătorie au prețuri de 45 lei pentru adulți și 25 lei pentru copii și pot fi procurate online de pe www.cfi.ro sau de la casa de bilete existentă în incinta Gării Moldovița. Relații despre circulația trenurilor în această perioadă puteți primi și la telefon 0755 085 618. Pe lângă frumusețea mănăstirilor pictate, a locurilor și obiceiurilor tradiționale, alegeți pentru o zi o călătorie de neuitat în tărâmul de poveste al oamenilor muntelui, al pădurilor și caselor de poveste, purtați de Mocănița Huțulca ce vă așteaptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii cu două curse pe zi, în minivacanța de 1 Decembrie în Bucovina.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii cu două curse pe zi, în minivacanța de 1 Decembrie în Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei