Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 282 (8199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Scene grave de violență

Un cuțitar a produs panică într-un restaurant din centrul Sucevei și a înjunghiat un client care a încercat să-l oprească în parcare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene grave de violență s-au petrecut marți, în jurul orei 13.00, în restaurantul și parcarea Hotelului Bucovina, protagonist fiind un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Botoșani.

Ștefan Diaconescu a intrat în restaurant și a început să amenințe cu un cuțit angajatele. Acesta se adresase și anterior restaurantului, undeva prin luna aprilie a acestui an, pentru a se angaja la bucătărie, însă a fost refuzat. Încă de atunci administratorii restaurantului au sesizat un comportament ieșit din comun al acestuia. Tânărul a revenit acum, la final de noiembrie, parcă turbat, spun martorii. A cerut bani și a căutat bani chiar în casa de la bar, în timp ce angajatele se refugiaseră deja panicate. A intrat apoi în bucătăria restaurantului, tot în căutare de bani.

 

Relatarea unui martor direct al agresiunii

Pentru a-l calma pe agresor a intervenit mai întâi un client al restaurantului, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Cajvana. Acesta se afla la masă, în restaurant.  

Tânărul agresiv a ieșit inițial afară.

Spiritele s-au precipitat și mai tare când bărbatul din Cajvana și alți bărbați, angajați la restaurant și de la firma de transport persoane care își are sediul la ”Bucovina”, au vrut să-l rețină pe agresor pentru a-l preda poliției. Oamenii s-au gândit că individul, agitat și cu un cuțit în mână, se poate duce și face probleme și prin alte părți.  

În parcare, în zona din spatele stației Bancă, tânărul a scos din nou cuțitul și a început să lovească spre capul bărbatului de 38 de ani, din Cajvana, care încerca să-l imobilizeze.

 

 

”A intrat în cafenea cu cuțitul, a amenințat colegele, a deschis casa de marcat, a căutat bani, apoi a intrat în bucătărie, unde a strigat către noi „dă banii, dă banii”. A văzut că suntem mai mulți în bucătărie și a ieșit înapoi afară. Acolo au intervenit mai mulți colegi și domnul din Cajvana, am vrut să-l ținem până vine poliția. Întâi a încercat să-l oprească un angajat de la Euro Fratello, apoi s-a băgat clientul, l-a imobilizat, dar i-a dat trei lovituri cu cuțitul. Noi am intervenit și i-am luat cuțitul și ne-am pus peste el până a ajuns poliția și l-a încătușat”, a relatat un martor ocular. 

 

Bărbatul care a intervenit are mai multe tăieturi, a pierdut sânge, dar este stabil

Bărbatul de 38 de ani avea plăgi înjunghiate în zona feței și a gâtului.

Victima a pierdut destul de mult sânge, însă era stabilă.

”Am fost solicitați printr-un apel la 112 la ora 13:16 să intervenim în parcarea restaurantului Bucovina din municipiul Suceava pentru o victima înjunghiată. Ajuns la fața locului, echipajul serviciului de Ambulanță Suceava a găsit un bărbat în vârsta de 38 de ani, conștient și cooperant, care prezenta multiple plăgi înjunghiate, a fost stabilizat cu succes și transportat la spital”, a transmis Serviciul de Ambulanță Suceava.

Victima a fost diagnosticată la Unitatea Primiri Urgențe Suceava cu multiple plăgi la nivelul scalpului, o plagă la nivel cervical și una la brațul stâng. Bărbatul a ajuns la spital în șoc hemoragic, dar conștient și stabilizat. La spital, pacientul a fost diagnosticat și cu fractură la nivelul osului frontal și un hematom epicranian cu plagă la nivel parietal drept. A fost stabilizat și va rămâne pentru supraveghere în secţia de Neurochirurgie. Momentan nu necesită intervenție chirurgicală.

 

Toate datele duc spre o încadrare la tentativă de omor

Polițiștii l-au încătușat și preluat pe tânărul de 23 de ani, ducându-l la sediul Poliției Municipiului Suceava, pentru audieri.

De la locul agresiunii a fost ridicat cuțitul, o armă albă de dimensiuni destul de mari.

”S-a întocmit dosar penal, cauza fiind preluată de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, urmând a se stabili cu exactitate toate circumstanțele producerii evenimentului și a se dispune măsuri procesuale față de autor”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Criminaliștii poliției au efectuat o cercetare minuțioasă la fața locului, ridicând mijloace de probe, inclusiv cuțitul folosit de agresor.

Având în vedere cum a acționat agresorul, cu un cuțit cu care a lovit în zona vitală a capului/gâtului, după toate probabilitățile fapta va fi încadrată la tentativă de omor. Este posibilă și extinderea anchetei penale și la infracțiunea de tentativă de tâlhărie calificată asupra patrimoniului societății.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cuțitar a produs panică într-un restaurant din centrul Sucevei și a înjunghiat un client care a încercat să-l oprească în parcare.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un cuțitar a produs panică într-un restaurant din centrul Sucevei și a înjunghiat un client care a încercat să-l oprească în parcare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei