Deschiderea anului școlar la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava a fost, și de această dată, una cu totul deosebită. După intonarea imnului, a urmat slujba religioasă, ținută chiar de către unul dintre profesorii care predau la această unitate de învățământ, preotul Toader Volintiru Silea. Pe rând, s-au adresat elevilor un reprezentat al Inspectoratului de Poliție Județean, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean, prof. Constantin Cocerhan, și directoarea adjunctă a colegiului, prof. Gabriela Cazac.
Pentru a ieși din tipare și pentru a ajuta bobocii să se familiarizeze cu aerul de licean, profesorii au decis ca ziua de începere a noului an școlar să se remarce printr-un flashmob, coregrafie învățată anterior în cadrul Școlii de vară - Juniors of CNME, atât de către boboci, cât și de către colegii lor mai mari - voluntarii.
De asemenea, festivitatea de deschidere a fost marcată și de mai multe momente de dans susținute de către echipa de majorete, recent înființată, a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”.
Nelipsit a fost discursul doamnei director, Anca Tronciu, urmat de acela al domnului primar Ion Lungu, discursuri prin intermediul cărora au fost prezentate planurile de viitor ale colegiului, finanțate de Primăria Suceava, precum finalizarea grădiniței, în cursul lunii noiembrie. S-a evidențiat și faptul că investiții majore s-au realizat pentru modernizarea corpului de clădiri al Școlii de Aplicație.
Dacă la sfârșitul anului școlar sunt premiați elevii, de această dată a fost rândul profesorilor să primească diplome de excelență. În spatele notelor de 10 obținute de elevii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” la examenul național de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională a stat și munca profesorilor, care au venit, unul câte unul, în fața elevilor și a părinților, pentru a primi binemeritatele aprecieri: Anca – Anamaria Husariu, Ana Buzincu, Maria Ciobîcă, Oana Strejac și Andreia-Cezara Iacob (limba și literatura română); Sorin-Ovidiu Ciocan și Eugenia-Elena Fărcuț (istorie); Florentina Năsulea (geografie); Cristina Maxim (chimie); Laurența Hacman (psihologie și logică, argumentare și comunicare); Ana-Maria Mihoc și Ioan Cezar Anuței (logică, argumentare și comunicare); Eugen Pintea și Claudița-Dorina Brădățan (informatică); Gheorghe Afloarei, Mariana-Liliana Popescu, Cristian Haiduc și Eugen Pintea (matematică).
Finalul festivității a fost unul „exploziv”, mii de confetti revărsându-se deasupra participanților la eveniment, oferind astfel și mai multă culoare acestei zile.
Clara AVRAM