Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La începerea anului școlar

Grădinița „Dumbrava Minunată”, inaugurată după modernizări de un milion de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădinița „Dumbrava Minunată”, situată cel mai aproape de km 0 al municipiului Suceava, a fost inaugurată luni, 5 septembrie, chiar în prima zi de începere a unui nou an școlar, după doi ani de lucrări de modernizare și extindere, finanțate majoritar din fonduri europene.

Redeschiderea acesteia pentru copii, părinți și cadre didactice s-a făcut în prezența a numeroși invitați de seamă, de la reprezentanții administrației locale – primarul Ion Lungu și numeroși consilieri locali, cei ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în frunte cu PS Damaschin Dorneanul, cei ai Parlamentului României - deputatul Ioan Balan, precum și ai Inspectoratului Şcolar Județean.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire a noului spațiu de învățământ, rezultat în urma lucrărilor care au transformat complet vechiul imobil în care funcționa grădinița de pe strada Dobrogeanu Gherea, la intersecția cu Armenească. Aceasta a fost oficiată de către episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoți.

„Începem acest nou an cu binecuvântarea lui Dumnezeu, într-o casă nouă. Nu a fost ușor să fie realizate aceste lucrări în ultimii doi ani, în timpul pandemiei, mulțumim din toată inima primarului Sucevei și celor care s-au implicat, astfel încât grădinița aceasta să fie frumoasă, luminoasă și să-i primească astăzi pe acești copii”, a spus PS Damaschin Dorneanul, la finele slujbei, înainte de a se adresa copiilor nerăbdători să vadă noile săli de clase și spațiile pe care le au la dispoziție de acum înainte.

Grădinița „Dumbrava Minunată” funcționează pe trei paliere - subsol, parter și etaj, este compusă din trei săli de grupă în care vor învăța 60 de copii, sală multifuncțională, birou administrativ, bucătărie+zonă preparare hrană, cabinet medical, spălătorie+călcătorie, vestiare cu grup sanitar pentru personal, grupuri sanitare la parter și etaj, spațiu tehnic. De asemenea, grădinița este dotată cu un loc de joacă pentru copii, cu spații verzi și alei de acces pietonale și carosabile.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că lucrările de renovare și extindere au costat aproximativ un milion de euro, din care aproximativ trei sferturi au fost din fonduri europene, iar un sfert din banii municipalității, fiind cheltuieli neeligibile.

„Iată că după doi ani de lucrări dăm în folosință această grădiniță renovată pe fonduri europene. A fost o adevărată provocare, din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, faptul că grădinița se află într-o zonă istorică, că spațiul nu este unul generos și a trebuit să facem tot posibilul să o modelăm în spațiul existent, dar și faptul că pe durata lucrărilor nu se putea face aici educația copiilor. De aceea am fost primiți în spațiu la Seminarul Teologic <Mitropolit Dosoftei>, iar primăria a pus un autobuz la dispoziție, cât timp a fost nevoie să transporte copii zi de zi.

A ieșit o grădiniță frumoasă, în centrul orașului, aproape de km 0”, a spus Ion Lungu, care a fost întâmpinat, conform tradiției, cu pâine și cu sare, de doi copilași îmbrăcați în haine specifice portului popular din Bucovina.

Edilul, împreună cu consilierii locali Sanda-Maria Ardeleanu, Maria Todereanu,  Anca Gâtlan, Genilone Sfeclă, Daniel Ungurean, Costel Munteanu, Ovidiu Paul Hrițcu, Cristian Timoficiuc și Bogdan George Păstrăv, alături de reprezentanții Arhiepiscopiei, cu ajutorul căreia s-au desfășurat orele de curs în ultimii doi ani, au inspectat toate încăperile grădiniței, dotările acesteia și au stat de vorbă cu copiii, personalul didactic și părinții, care așteptau cu emoție începerea noului an școlar, într-un spațiu nou, modern, la standarde europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădinița „Dumbrava Minunată”, inaugurată după modernizări de un milion de euro.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grădinița „Dumbrava Minunată”, inaugurată după modernizări de un milion de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei