Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tradiție

Festivitatea de deschidere a celui de-al 163-lea an școlar la Colegiul „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi importantă la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, elevii pășind în cel de-al 163-lea an de existență al instituției.

Prof. Dan Popescu, directorul unității de învățământ, a făcut un apel către aceștia, dar și către profesori și către întreaga comunitate a ștefaniștilor legat de obligația de a performa la nivelul tradiției instituției „chiar și în ipotezele de lucru existente”.

„Suntem nevoiți să ne armonizăm demersurile din acest nou an cu reputația unei școli care a performat adesea la nivel de excelență”, a mai completat acesta, amintind câteva realizări ale anului școlar încheiat.

Potrivit directorului liceului, pentru al patrulea an consecutiv, absolvenții colegiului au promovat examenul de bacalaureat cu procentaj de 100.

Pe lângă cei doi lideri ai promoției 2022, Eduard Dumitrescul și Bogdan Rusu, olimpici cu multiple premii care au parcurs cursurile gimnaziale și liceale cu media maximă, s-au evidențiat și absolvenții cu media 10 la bacalaureat, actualii studenți mediciniști Alina Vișan și Dinu Hostiuc.  

De asemenea, Mara Galan, la București, și Dinu Hostiuc, la Iași, au promovat cu punctaj maxim admiterea la Medicină.

Dan Popescu a mai adăugat că un succes însemnat au înregistrat și cei 34 de absolvenți gimnaziști care au clasat colegiul pe poziția 11 în topul național. S-au remarcat cei doi lideri ai promoției: Lia Vieriu și Tudor Aparaschivei, dar și Sabina Curcă-Costan și Sebastian Varvaroi, ambii cu media 10 la evaluarea națională.

Tot în anul școlar încheiat s-au remarcat Sabrina Macoveiciuc, laureată a titlului „Elevul ștefanist al anului 2022”, participantă la olimpiadele naționale de matematică, fizică, informatică, biologie și lingvistică; Maria Popa, Locul II la Olimpiada Națională de Matematică, precum și olimpicii internaționali la astronomie și astrofizică Rafaela Barac Bologa, David Palaghianu și Dragoș Sârghi.

 „Avem speranțe întemeiate vizavi de perspectivele unor elevi pasionați care pot spori vitrina cu trofee a colegiului. Au dovedit-o deja Tudor Amorăriței, Paul Burcă, Nicolay Ionescu, Alexandru Ispir, David Palaghianu, Ștefan Tomiță etc”, a mai completat Popescu.

Evoluții bune au avut elevii colegiului și în activități extracurriculare, Corala de fete „Ciprian Porumbescu” obținând două premii la concursuri naționale de profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivitatea de deschidere a celui de-al 163-lea an școlar la Colegiul „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivitatea de deschidere a celui de-al 163-lea an școlar la Colegiul „Ștefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei