Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru BIGHIU

Doru BIGHIU


În cădere liberă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că la USOpen 2022 s-a înregistrat cea mai slabă prezenţăromânească din ultimele 3 decenii la toate turneele de Grand Slam. Mi-ar fi uşor să accesez statistici de la ATP şi WTA sau să caut un istoric pe google, dar presupun că în zecile de ani de când scriu rubrici de sport aici şi în alte locuri v-aţi dat seama că nu mă bazez decât rar pe cifre exacte. Nu am o abordare inginerească, ci una sentimentală a sportului. Caut fapte, întâmplări, reuşite care să aibă în ele şi spectaculosul, nu doar cifre. De aceea, poate greşesc în afirmaţia de mai sus. Oricum, în memorie nu am întipărit vreun alt turneu de Grand Slam în care la finalul turului al doilea prezenţa românească să fi excelat prin... absenţa totală! Nu mai iau în calcul, de mulţi ani, dispariţia numelor româneşti în turneele masculine, dar mă bântuie nostalgia împlinirii în acest an a unei jumătăţi de secol de când Ilie Năstase juca prima sa finală (din două jucate) la Wimbledon, pierdută în faţa lui Stan Smith. În anii din urmă, prezenţa pe tabloul de simplu feminin a unui număr de 5-7 jucătoare din România devenise ceva comun în turneele de Grand Slam. Acum, în SUA, au pătruns pe tablou 5, dintre care 2 au pierdut în primul tur, în moţcu favorita Simona Halep, celelalte 3 cărându-se în al doilea. Ar fi prea simplu să dăm vina pe vârstă, toate cele în care ne puneam speranţe având între 30 şi 32 de ani, numai că dacă ne uităm la ce face Nadal la 36 de ani (şi ar fi făcut şi Nole, la cei 35) avem motive să credem că nu doar vârsta le opreşte pe ale noastre din cursacătre trofee. Explicaţia e în istericalele la care distinsele se dedau meci de meci. Dincolo de o nervozitate ciudată şi cam fără justificare, ele au o ţopârlănealăşi nişte aere de prinţese îmbufnate (campioană a devenit Cîrstea, care a depăşit-o până şi pe Halep!) pe care, fie-mi iertată remarca, femeile normale nu le au!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În cădere liberă.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
În cădere liberă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei