Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR de Suceava îi cer premierului Ciucă să se implice personal în rezolvarea problemei căderilor de pietre pe DN 17B, la Broșteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, îi solicită premierului României, Nicolae Ciucă, să se implice personal în rezolvarea problemei căderilor de pietre pe DN 17B, în zona Broșteni, acolo unde circulația este închisă de mai multe zile. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa i-au transmis premierului că problemele cu privire la căderile de pe versant pe DN 17B, care leagă Vatra Dornei de Broșteni, în localitatea Holda, au reapărut acum câteva zile și au dus la închiderea drumului.

Cei trei parlamentari au arătat că problemele au reapărut în zona versantului la care au fost făcute lucrări de stabilizare de către firma Geiger Transilvania, încheiate în luna decembrie 2021. „Pe suceveni nu îi interesează dacă administrator al drumului este Ministerul Transporturilor sau Consiliul Județean Suceava, nu îi interesează dacă executantul lucrărilor este vinovat sau beneficiarul nu și-a făcut treaba, dar îi interesează să își ducă copiii la școală, să se poată deplasa la locul de muncă și să-și rezolve treburile zilnice. De asemenea, este compromis și turismul în Bucovina. Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, nu a apărut în zonă, semn că problema nu este pe lista lui de priorități”, au spus parlamentarii AUR de Suceava.

Ei au amintit că sâmbăta trecută a avut loc o nouă ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru soluționarea problemei traficului restricționat pe drumul național 17B, prefectul Alexandru Moldovan acuzând DRDP Iaşi de inactivitate, de lipsă de asumare și chiar de necunoașterea legislației, precizând că administratorul drumului nu a creat condițiile pentru redeschiderea rapidă a circulației.

„În replică, DRDP Suceava îl acuză de dezinformare pe prefectul Alexandru Moldovan cu privire la demersurile pentru redeschiderea DN 17B și precizează că<nu poate dispune cu de la sine putere reluarea lucrărilor și a circulației, atât timp cât este în vigoare un proces-verbal de constatare care recomandă închiderea sectorului de drum afectat>. Dincolo de conflictul dintre autoritățile statului, cetățenii care trec prin zonă consumă timp, nervi și bani și suferă pentru că nu se pot deplasa la serviciu sau la școală decât ocolind circa 100 de kilometri. Pentru agenții economici care dețin afaceri în zonă apar costuri suplimentare în această perioadă în care criza din energie provoacă deja dificultăți majore. Turiștii evită zona de mai bine de 10 zile”, au arătat Acatrinei, Pușcașu și Dăneasa.

Ei au solicitat în mod ferm implicarea personală a premierului Nicolae Ciucă în deblocarea situației deoarece pe cetățenii de rând nu îi interesează dacă vina aparține autorităților naționale sau autorităților locale, ci îi interesează ca problema să fie rezolvată și să poată circula pe acest drum. „Autoritățile se ceartă, dar DN 17B rămâne blocat. Elevii din zona Dornelor nu pot ajunge la deschiderea anului școlar, sucevenii nu pot ajunge la muncă, iar activitatea economică în zonă este <înghețată>. Solicităm trimiterea corpului de control al prim-ministrului pentru a verifica calitatea lucrărilor de stabilizare făcute de firma Geiger Transilvania, încheiate în luna decembrie 2021, și legalitatea plăților din bani publici pentru această lucrare neconformă”, au declarat parlamentarii AUR de Suceava. Aceștia mai vor să afle de la Nicolae Ciucă și care sunt persoanele vinovate pe care le-a demis în urma blocării DN 17B timp de 10 zile și ce măsuri a luat pentru deblocarea DN 17B care leagă Vatra Dornei de Broșteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR de Suceava îi cer premierului Ciucă să se implice personal în rezolvarea problemei căderilor de pietre pe DN 17B, la Broșteni.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Parlamentarii AUR de Suceava îi cer premierului Ciucă să se implice personal în rezolvarea problemei căderilor de pietre pe DN 17B, la Broșteni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei