Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Investiții

Președintele Flutur și prefectul Moldovan au inaugurat un corp de clădire superdotat în prima zi de școală, la CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou corp de clădire dotat ultramodern a fost inaugurat ieri, în prima zi de școală, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului, în prezența autorităților județene și locale. La lansarea noii investiții de peste un milion de euro au participat președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan și inspectorul școlar general Grigore Bocanci, persoane din conducerea Consiliului Județean care s-au ocupat de finanțarea și realizarea lucrărilor, conducerea școlii speciale, profesori și elevi.

Festivitatea de deschidere a început în jurul orei 10.00, fiind deschisă și prezentată de directorul instituției, profesor Petru Marian Călinescu, care le-a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea noii investiții și au făcut posibil evenimentul de inaugurare a acesteia în prima zi a noului an școlar.

 

Investiție importantă, necesară copiilor cu nevoi speciale din centrul humorean

Printre cei invitați să ia cuvântul la eveniment a fost președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care le-a spus celor prezenți: ”E o zi importantă și pentru că deschidem o investiție pe care o așteptați de mult, Consiliul Județean Suceava investind aici, în școala dumneavoastră, circa 1,3 milioane de euro pentru modernizarea ei. Vă puteți mândri astfel că aveți în acest moment o școală de nivel european și abia aștept să văd și eu clasele de studiu, laboratoarele, cancelaria, cantina și celelalte noi investiții pe care le-am făcut. Humorul are mulți elevi, aproape un sfert din elevii școlilor speciale din județ sunt aici, la Gura Humorului, și noi ne-am ținut de aceste școli speciale ca să arate cum trebuie. Copilașilor le transmit un gând bun, celor care fac acest învățământ special le urez foarte multă răbdare și luptăm să vă asigurăm toate condițiile în continuare.”

Prefectul Alexandru Moldovan s-a adresat la rândul său celor prezenți, spunând că „fără investiții în infrastructura școlară, realizate în mod inteligent și dedicate  beneficiarilor care sunteți voi, nu putem vorbi de o educație de calitate în învățământul de astăzi.”

Și-au exprimat mulțumirea pentru investițiile făcute în cadrul școlii speciale humorene și pentru efortul colectiv făcut pentru realizarea lor inspectorul general IȘJ, Grigore Bocanci, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Niță, aflat în consiliul de administrație al acestei școli, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Mihail Ciocoiu, fostul director al școlii și cel care a demarat marile investiții din această instituție, a spus: ”Este prima festivitate de deschidere a noului an școlar la care particip ca invitat și sunt convins că și de acum încolo problemele cu care se confruntă școala vor fi abordate în aceeași manieră de către conducerea Consiliului Județean și vor fi soluționate în foarte scurt timp și în mod eficient, ca întotdeauna.”

 

Săli de clasă moderne, ateliere de lucru dotate cu noutăți din domeniu

După festivitatea de deschidere a noului an școlar, care a avut loc începând cu ora 10.00, autoritățile au vizitat noul corp de clădire, dotat cu 12 săli de clasă și ateliere. Au fost apreciate noul atelier de croitorie, dotat cu mașini de cusut și surfilat de ultimă generație, realizările artizanale ale copiilor, spațiile de lucru și relaxare ale acestora, grupurile sanitare nou nouțe, precum și un frumos amfiteatru cu 150 de locuri în care autoritățile s-au întâlnit cu corpul profesoral al instituției. A fost apreciată de vizitatori și expoziția îndrăgitului artist plastic humorean Radu Bercea, care a înfrumusețat noile spații luminoase ale instituției.

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului învață elevi cu cerințe educative speciale, atât din județul Suceava, cât și din alte zone din țară. Școala oferă servicii educaţionale complete, de la clasa pregătitoare până la obținerea calificării profesionale pe nivelul 3 de calificare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, în specializări precum bucătar, confecționer produse textile și tâmplar universal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele Flutur și prefectul Moldovan au inaugurat un corp de clădire superdotat în prima zi de școală, la CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele Flutur și prefectul Moldovan au inaugurat un corp de clădire superdotat în prima zi de școală, la CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei