Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Abuz confirmat

Angajatul ACET Rădăuți dat afară pentru că a dezvăluit calitatea proastă a apei, reîncadrat de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un angajat al ACET Rădăuți a fost concediat anul trecut pentru mai multe motive ”disciplinare” care i-au fost imputate, dar în realitate Romică Ciprian Pînzariuc spune că nemulțumirea conducerii instituției a plecat de la faptul că el a dezvăluit calitatea proastă a apei care ajunge în casele rădăuțenilor. Cum nu îi puteau imputa o asemenea faptă, cei de la ACET Rădăuți l-au băgat în Comisia de Disciplină pentru alte motive. Mai exact, omului i s-a reproșat că în două zile a părăsit locul de muncă și a luat cu el și telefonul de serviciu și a împiedicat astfel comunicarea în timpul derulării unor lucrări. De asemenea, i s-a mai imputat că în perioada când a părăsit locul de muncă nu a efectuat analize de laborator cu privire la calitatea apei, la parametrul clor rezidual.

Pînzariuc a fost prezent la convocarea Comisiei de Disciplină din data de 21 septembrie 2021, dar a refuzat să asculte acuzațiile în lipsa unui avocat care să îl apere. Comisia a propus desfacerea contractului de muncă, pe data de 23 septembrie, numai că, în aceeași zi, bărbatul a fost testat pozitiv la Covid și a intrat în concediu medical până pe data de 6 octombrie. Chiar dacă era în concediu medical și legislația muncii nu permite concedierea salariatului în acest interval, cei de la ACET nu au ținut cont de aspectul amintit și i-au desfăcut contractul de muncă. Cum era și firesc, Romică Ciprian Pînzariuc a contestat în instanță decizia de concediere, iar Tribunalul Suceava i-a dat dreptate și a dispus reîncadrarea sa în activitate, iar ACET a fost obligată să-i achite și salariile pentru perioada scursă din septembrie anul trecut și până acum.

Bărbatul a fost reprezentat în instanță de avocatul Traian Andronachi, care spune că aceasta era singura soluție care putea fi dată în acest dosar. ”A fost vorba de un abuz grosolan din partea conducerii ACET, iar judecătorul a constatat, pe bună dreptate, că i-au fost încălcate clientului meu toate drepturile pe care le avea. Între timp, a fost reîncadrat, dar abuzurile continuă și este cercetat din nou de Comisia de Disciplină pentru că nu s-a prezentat la muncă pe data de 25 august, în condițiile în care era la muncă în Marea Britanie și a fost în imposibilitatea de a ajunge la Rădăuți mai devreme de 2 septembrie, aspecte pe care le-am transmis scris către ACET Rădăuți, dar informarea noastră a fost ignorată total. Ne vom lupta până la capăt pentru a opri abuzurile unor oameni din diferite instituții, indiferent că aceasta se numește ACET, Primăria Rădăuți sau mai știu eu care”, a arătat avocatul Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatul ACET Rădăuți dat afară pentru că a dezvăluit calitatea proastă a apei, reîncadrat de judecători.
 Vizualizări articol: 2943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angajatul ACET Rădăuți dat afară pentru că a dezvăluit calitatea proastă a apei, reîncadrat de judecători5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei