Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 204 (8121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare

Zeci de voluntari au ajutat la pregătirea pachetelor cu rechizite pentru toți elevii de la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, și consilierii locali au pus în practică proiectul de stimulare a educației prin care s-au alocat aproximativ 400.000 de lei pentru ca fiecare elev de la școlile din localitate să beneficieze de un pachet de rechizite școlare.

Luni, 29 august, cu ajutorul zecilor de voluntari, copii, adolescenți și tineri din orașul Salcea au fost pregătite toate pachetele ce vor fi împărțite la debutul noului an școlar.

Primarul le-a transmis mulțumiri publice tuturor celor care au dat o mână de ajutor în cadrul acestui proiect, inclusiv la partea de pregătire a pachetelor, care era greu de realizat dacă nu ar fi fost atât de multe ”mâini” implicate.

”Îmi doresc ca pachetul consistent cu rechizite școlare, pachet ce va fi distribuit elevilor în prima zi de școală, săfie de un real folos, atât elevilor care vor beneficia, cât și părinților, în perioada aceasta dificilădin punct de vedere financiar”, a transmis edilul.    

Măsura, care vizează toți elevii din Salcea, are câteva obiective clare: fiecare elev, indiferent de veniturile familiei, să aibă la începutul anului școlar un pachet cu rechizite școlare de bază; stimularea elevilor să învețe și să obțină performanțe, fără a fi constrânși de lipsa resurselor materiale necesare actului educațional; eliminarea abandonului școlar în familiile vulnerabile din punct de vedere financiar; încurajarea părinților de a-și înscrie copiii la unitățile de învățământ de pe raza orașului Salcea; creșterea gradului de încredere a părinților și a elevilor în nivelul actului educațional ce se desfășoară în cadrul unităților de învățământ de pe raza orașului Salcea.

Cel puțin în cazul Plopeniului sunt mulți părinți care preferă să își ducă copiii la unități de învățământ din Suceava și se speră ca în timp aceste situații să fie tot mai puține.

Pachetul cu rechizite școlare conține, printre altele, penar, stilou, pixuri, creioane cu gumă, creioane colorate, creioane cerate, carioci, corector, pic, radieră, ascuțitoare, pensule desen. În funcție de clasa în care este înscris elevul, pachetul mai poate conține: bețișoare, numărătoare, lipici, foarfecă, trusă de geometrie, plastilină, planșetă plastilină, hârtie colorată și carton colorat.

Pachetele au valoarea maximă de 180 de lei pentru copiii de grădiniță, 240 de lei pentru elevii din ciclul primar, respectiv 330 de lei pentru elevii de gimnaziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de voluntari au ajutat la pregătirea pachetelor cu rechizite pentru toți elevii de la Salcea.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zeci de voluntari au ajutat la pregătirea pachetelor cu rechizite pentru toți elevii de la Salcea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei