Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 204 (8121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Date oficiale de anchetă

Anchetă privind abuz în serviciu în cazul suspiciunilor de branșament ilegal pentru afacerea familiei primarului Andriciuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au răspuns unei solicitări transmise de Monitorul de Suceava cu privire la cercetările care se fac la Șcheia în cazul suspiciunilor de branșament ilegal la firma din Mihoveni care aparține familiei primarului Vasile Andriciuc, mai precis nurorii acestuia, conform datelor din acte.

Procurorii ne-au transmis că se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”abuz în serviciu”, cu privire la extinderea reţelei de furnizare a energiei electrice pe raza comunei Şcheia. Se deduce că cercetările se fac deocamdată in rem, față de faptă, însă este destul de evident că ancheta îl vizează prioritar pe primarul Vasile Andriciuc. Asta pe partea de abuz în serviciu, evident că putând exista și culpa directă a persoanelor care au făcut racordul, ori au beneficiat de el, pentru alte infracțiuni care vor rezulta pe parcursul anchetei.  

Cercetările vizează, cel puțin în această fază, suspiciuni cu privire la un branșament ilegal la rețeaua de iluminat public. Branșamentul era chiar pentru afacerea familiei Andriciuc.

În cadrul dosarului, vineri, 26 august, polițiștii, coordonați de un procuror, au efectuat o percheziție domiciliară la punctul de lucru al SC Deco Style & Beauty Center SRL (administrată de Andreea Ionela Andriciuc), din satul Mihoveni, str. Principală, nr. 1 B.

”Cu ocazia efectuării percheziţiei s-au ridicat documente şi s-a verificat branşamentul la reţeaua de electricitate. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a circumstanţelor de comitere a faptelor. Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.  

Procurorii nu au putut detalia ce au constatat în cadrul percheziției și cum s-a făcut acest branșament, având în vedere stadiul anchetei și elementele care mai trebuie lămurite.

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul Vasile Andriciuc nu a dorit să comenteze acuzațiile din acest dosar.

„Am pus la dispoziție toate documentele solicitate în cadrul perchezițiilor, nu am nimic de ascuns, resping acuzațiile, dar nu doresc să comentez mai multe”, a transmis primarul.

 

Primarul Andriciuc a scăpat de cele mai multe dosare penale, însă în unul din ele, al DNA Suceava, este trimis în judecată

Primarul Vasile Andriciuc a fost vizat în ultimii ani de mai multe anchete și dosare penale, însă din cele mai multe a ieșit ”curat” fără a fi trimis în judecată.

Excepție este un dosar relativ recent al procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, cu privire la subvenții pe teren încasate ilegal de la Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava.

Printre cei trimiși în judecată în acest dosar în a doua parte a anului trecut este și primarul Vasile Andriciuc, acuzat de complicitate și uz de fals.
Patru persoane fizice (autori sau complici) ar fi depus sau ar fi ajutat la depunerea la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a mai multor documente false (adeverințe, contracte de concesiune etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau, în mod legal, în realitate.
Până când APIA a constatat neconcordanțele, solicitanții ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 541.532 lei.
Acest dosar se află la judecată pe rolul Tribunalului Suceava.

Primarul Vasile Andriciuc se bucură de prezumția de nevinovăție și în acest caz, până la o sentință finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă privind abuz în serviciu în cazul suspiciunilor de branșament ilegal pentru afacerea familiei primarului Andriciuc.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă privind abuz în serviciu în cazul suspiciunilor de branșament ilegal pentru afacerea familiei primarului Andriciuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei