Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 204 (8121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Actorii Adriana Trandafir și George Hodor au vizitat Mănăstirea Voroneț, după „Teatru la Cetate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actorii Adriana Trandafir și George Hodor, care au electrizat publicul la „Teatru la Cetate”, eveniment organizat de Muzeul Național al Bucovinei, în spectacolul „Pasărea măiastră – Maria Tănase”, regia George Bănică, au ales ca după eveniment să viziteze și Mănăstirea Voroneț. Actorul George Hodor nu mai văzuse Biserica Mănăstirii Voroneţ, ctitoria slăvitului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, construită în 1488, în numai trei luni şi trei săptămâni, așa că a fost foarte încântat, alături de colega sa de scenă, să asculte prezentarea pe care le-a făcut-o stavrofora dr. Gabriela Platon, stareța Mănăstirii Voroneț.

Pentru Adriana Trandafir, Mănăstirea Voroneț are o semnificație aparte. A mai vizitat Voronețul și are o relație specială, de prietenie cu obștea mănăstirii. Pentru ea, Mănăstirea Voroneț este un loc de reculegere, un loc al păcii și regăsirii.

Cu emoție, cu lacrimile abia reținute în colțul ochilor, Adriana Trandafir și-a îndreptat pașii spre mormântul stavroforei Irina Pântescu (1932-2022), întâia stareță a Mănăstirii Voroneț, mormânt aflat lângă paraclisul mănăstirii, loc ales chiar de către sfinţia sa. Actrița a depus un buchet de flori la mormântul Măicuței Starețe Irina, buchet încărcat cu emoțiile adunate cu o seară înainte pe scena amenajată între zidurile Cetății de Scaun a Sucevei, atunci când Adriana Trandafir a reușit să electrizeze publicul, să îl ducă „în povestea ei”, în povestea de viață a „ambasadoarei cântecului tradițional românesc”, Maria Tănase.

Câteva clipe de tăcere, de smerenie, de reculegere la mormântul Măicuței Starețe Irina. Un dialog tainic. O veșnicie. Actorii bucureșteni au plecat de la Voroneț, după ce au gustat și o „dulceață parfumată” din Bucovina, cu sufletul încărcat de frumos, de bine, de credință, de istorie, de pace..., cu gândul la o revedere cât mai apropiată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorii Adriana Trandafir și George Hodor au vizitat Mănăstirea Voroneț, după „Teatru la Cetate”.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actorii Adriana Trandafir și George Hodor au vizitat Mănăstirea Voroneț, după „Teatru la Cetate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei