Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 204 (8121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Asistență socială

Sesiune de instruire a specialiștilor implicați în identificarea și evaluarea victimelor traficului de persoane, la Sucevița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 26-28 august, la Sucevița a avut loc o sesiune de instruire a specialiștilor implicați în identificarea și evaluarea victimelor traficului de persoane.

Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina și s-a adresat în principal personalului de specialitate din domeniul asistenței sociale, „urmărind astfel consolidarea capacității specialiștilor implicați în utilizarea tehnicilor multiple de identificare și referire a victimelor traficului de persoane”.  

De  asemenea, s-a urmărit și optimizarea și extinderea procesului de colaborare interinstituțională, ce dezvoltă parteneriate cu instituțiile guvernamentale și nonguvernamentale cu atribuții în acest sector.

Evenimentul organizat la Sucevița a reunit reprezentanți din partea a peste 15 primării din principalele orașe și localități limitrofe Sucevei, precum și specialiști din cadrul următoarelor instituții: Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava -  Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane; Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi; Baroul Suceava; Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţionalã Suceava; Asociația pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educatie (ADPARE); Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Rădăuți și Gura Humorului; Instituția Prefectului – județul Suceava; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava; Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sfântul Andrei” din Gura Humorului; Centrul de Servicii Multifuncţionale pentru Copilul aflat în Dificultate - Gura Humorului și Școala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuți.

 

Bune practici. Dezbateri

În prima zi, participanții au fost întâmpinați de către Carmen Lupu (Consiliul Județean Suceava), Laura Stadler (ANITP – Centrul Regional Suceava), Petru-Vasile Gafiuc și Raluca Iacob (Asociația Institutul Bucovina), organizatorii evenimentului. Sub coordonarea lui Mihai Moisoiu (ANITP – Centrul Regional Suceava), a Mariei Pavelescu (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţionalã Suceava), sesiunea de instruire a debutat cu activități de cunoaștere interpersonală și exerciții emoționale psiho-terapeutice în lucrul cu victimele traficului de persoane.

În cea de-a doua zi, sâmbătă, Raluca Iacob, asistent social în cadrul Asociației Institutul Bucovina, a prezentat exemple de bune practici la nivel național și european, constând în proiecte socio-educaționale de prevenire a traficului de persoane. În continuarea discuției, Cristina Jaba – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, a vorbit despre infracțiuni contra libertății și integrității sexuale asupra minorului. În calitate de speaker, Daniela Nițu, psiholog clinician, a inițiat un dialog referitor la etapele consilierii psihologice a victimelor abuzului sexual.

După-amiază, participanții au luat parte la sesiuni de instruire pregătite de doi specialiști din cadrul Asociației pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educatie (ADPARE), care i-au introdus pe aceștia în tematica abordării integrate a protecției și asistenței victimelor traficului de persoane – de la vulnerabilitate la dependență, precum și în abordarea psihologică în cazul victimelor pornografiei infantile. Atât angajații din domeniul asistenței sociale, cât și profesioniștii cu experiență în prevenirea traficului de persoane, au subliniat, la finalul celor două zile, faptul că „astfel de sesiuni de informare au o deosebită importanță în lupta împotriva acestui fenomen, contribuind la dezvoltarea cunoștințelor și consolidarea rețelelor de sprijin pentru victimele traficului de persoane”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune de instruire a specialiștilor implicați în identificarea și evaluarea victimelor traficului de persoane, la Sucevița.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune de instruire a specialiștilor implicați în identificarea și evaluarea victimelor traficului de persoane, la Sucevița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei