Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 138 (8055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tradiţii prin ochi de copil…

Promovarea valorilor autentice ale culturii și spiritualității românești, la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Şcolar de  Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei“ Gura Humorului a avut loc recent a XI-a ediție a concursului interjudețean de spiritualitate creștină și artă sacră „Sărbătoarea Învierii - spiritualitate şi tradiţii prin ochi de copil“.

Scopul proiectului  este să implice cât mai mulți elevi și cadre didactice „în păstrarea și promovarea valorilor autentice ale culturii și spiritualității noastre românești, prin care ne păstrăm identitatea ca neam”.

Concursul s-a desfășurat sub directa îndrumare a inspectorului școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev, și a inspectorului școlar pentru educaţie permanentă, prof. Tatiana Vîntur, și a avut două secţiuni: artă şi spiritualitate creștină,cu participare  directă și  indirectă.

Tema concursului a fost ,,Icoana din sufletul copilului” - reprezentări iconografice ale Mântuitorului, ale Maicii Domnului, ale sfinților și ale îngerilor.  

Concursul a fost organizat la nivel interjudețean, cu participare internaţională, de către Centrul Şcolar de Educație Incluzivă ,,Sf. Andrei” Gura Humorului, Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Mitropolitul Dosoftei” Suceava, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Școala „I. G. Toma” Vama, Liceul Tehnologic ,,Nicanor Moroșan,, Pârteștii de Jos, Centrul Special Școlar Educațional pr. Jan Twardowski din Bochnia - Polonia  și Centrul Special Școlar WychowawczyNR 2KRAKÓW.

 

Muncă în echipă

La vernisajul expoziţiei-concurs care a avut loc laCentrul „Sf. Andrei” Gura Humoruluiau participat cadrele didactice coordonatoare, directorul unității școlare, prof. Petru Marian Călinescu, și prof. Daniela –Luminița Ceredeev, inspector școlar pentru religie. Elevii participanți au fost premiați și răsplătiți pentru efortul lor. La etapa directă au participat 80 de elevi, din 25 instituții școlare din județ, precum și lucrările elevilor de la Centrul Special Școlar –Educațional pr. Jan Twardowski din Bochnia-Polonia și de la Centrul Special Școlar Wychowawczy NR 2KRAKÓW.Printre participanții la concurs s-au aflat și elevii cu TSA (autism) de la Centrul ,,Sf. Andrei” Gura Humorului, care au realizat lucrări deosebite din punct de vedere artistic și terapeutic.

 „Desenul este o unealtă de comunicare cu persoana cu autism, o modalitate de exprimare spontană și autentică.  La etapa online s-au înscris peste 300 de elevi, din peste 35 de județe ale țării”, ne-a spus coordonatoarea proiectului, prof. Livia-Teodora Tebrean, care a completat că succesului acestui eveniment se datorează întregii echipe de cadre didactice implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovarea valorilor autentice ale culturii și spiritualității românești, la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Promovarea valorilor autentice ale culturii și spiritualității românești, la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei