Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 138 (8055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Cât de corupți mai suntem?

            S-a mai atenuat logoreea cu lupta împotriva corupției promovată, normal, de zona politică cea mai coruptă. În ticăloșia ei, transformase corupția aproape într-un brand de țară: ‟Fascinanta și corupta Românie”, cu frunza D-nei Udrea ca simbol, eventual!

            Credeți că cei din Polonia, Cehia, Ungaria etc. s-ar preta la o astfel de denigrare ticăloasă a țării lor?

            De această autodenigrare au profitat cei fără de scrupule ‟de afară”pentru a-și promova interesele în România!

            Un exemplu elocvent este D-l Timmermans care aseamănă România cu o țară africană cu conducători proști și corupți. Nu suntem chiar așa de corupți! Dar, văzând acceptarea acuzației de corupție de către demnitari nu pot contesta prima   acuză!

            La comanda UE, personal a D-lui mai sus menționat, s-a făcut o analiză a gradului de corupție în Uniune axată pe experiența multinaționalelor în fiecare țară. Cât ‟au dat”în fiecare stat (plăți informale) pentru a se instala, continua și extinde! Personal o consider cea mai realistă și concretă analiză, celelalte măsurând percepția publică despre corupție. În raportul încheiat în 2016 România figura pe locul 14 din cele 28 de state membre UE atunci. Categoric nu cea mai coruptă! Acel raport nu a mai fost continuat cu altele apelând la aceiași respondenți. De ce, este ușor de ghicit!

            În statele avansate și necorupte în clasament  ‟obținerea de foloase necuvenite”este pedepsită cu amenzi și pușcărie puțină. Și e vorba de sume uriașe! Danske Bank (Danemarca) a spălat 200 mld $ prin filiala din Estonia, Sweden Bank, mai modestă, doar 135 mld $! Și la ei există organisme pentru cercetarea spălării de bani (orice tranzacție peste 10.000 $  este verificată) și de supraveghere bancară (dacă crește volumul tranzacțiilor zilnice de la 10.000 la 10 mil, de ce?). Știu ‟tabla împărțirii”!

            Ne lăudăm nătâng cu poziția de ‟procuror-șef”în UE a D-nei Kovesi! De ce nu sunt anchetați cei care au cumpărat vaccinuri de miliarde de €de la firma în care a lucrat soțul D-nei von der Leyen?  Urlă presa ( nu de la noi), iar D-na Kovesi a descoperit până acum un funcționar bulgar care a primit 4.000 leva de la un beneficiar de fonduri UE! Pe pariu că se va ocupa de România și își va pune ‟portocalele”  în mișcare în an preelectoral!

            Cu atât mai ticăloasă este lupta politică prelungită în justiție, noul milițian în România, care se axează pe acuze de corupție nedovedite (hoț neprins….) aruncate spre adversar! O fac toate partidele, cu intensități diferite, pentru a lua voturile celor frustrați și needucați, fără să le pese de efectele asupra națiunii!

            Mă întreb și vă întreb câți dintre românii ajunși în poziția de ‟a semna”ar rămâne intangibili la ‟atenții”? O vorbă din bătrâni spune: ‟Morarul n-o să vină cu mălaiul de acasă să-și facă mămăliga”!

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât de corupți mai suntem?.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cât de corupți mai suntem?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei