Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 138 (8055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți se închide din lipsă de medici

Miercuri, 15 Iunie 2022 (21:13:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Secția Psihiatrie de la Spitalul Municipal Rădăuți, care funcționa din 1984, a fost închisă din lipsă de medici. Anunțul oficial a venit miercuri după-amiază. 

Decizia a fost luată în condițiile în care dintre cei doi medici psihiatri, unul este în concediu medical, iar celălalt este la capătul puterilor după ce a făcut peste 30 de gărzi consecutive.

”Dorim să știți că în ultima perioadă s-au făcut demersuri pentru rezolvarea acestei situații, au fost contactați medici psihiatri în vederea angajării acestora, s-au făcut solicitări și către alte spitale din județ pentru eventuale detașări de medici cu această specialitate, până în acest moment rezultatele nu au fost favorabile. Lucrăm în continuare la acest aspect”, a transmis Dan Vatră,  managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Activitatea pe linie de Psihiatrie la Spitalul Rădăuți se va reduce în perioada următoare doar la consultații în ambulatoriu, după cum urmează: iunie luni-vineri, între 9.30 și 14.00, luna iulie luni-vineri, între 8.00 și 15.00.  

Fostul manager Traian Andronachi acuză că eforturile actualei conduceri sunt doar vorbe și justificări și a venit cu o serie de argumente în favoarea afirmațiilor sale. „Să reușești să închizi o secție după ce în intervalul 2016-2019 <cineva> a reușit să convingă trei medici noi să vină să lucreze aici şi după ce în anul 2019 s-a reparat capital secţia! Nu e doar păcat, e o mare problemă pe care actuala conducere aliniată la modul de gândire al primarului o ţine la secret...”, a transmis Traian Andronachi.

Acesta a avertizat că închiderea secției va afecta, în mod evident, și activitatea pe linie de urgență, unde ajung foarte des pacienți care au nevoie și de evaluare psihiatrică.

Traian Andronachi a publicat și o scrisoare a unei colege angajate la Secția de Psihiatrie, din care spicuim: 

”Suntem Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți! Noi, cei care asigurăm de zeci de ani îngrijirea bolnavilor cu probleme psihiatrice! Noi şi bolnavii noştri! Bolnavii noștri speciali au nevoie de noi! Bolnavii noștri au nevoie de o secție deschisă care să le asigure, atunci când au nevoie, ajutor de specialitate! Cine nu a cunoscut nici un bolnav cu asemenea probleme poate rămâne nepăsător! Dar cei cărora Dumnezeu le-a pus în spate crucea unui apropiat cu asemenea probleme știu ce înseamnă ca în orașul tău, MUNICIPIUL RĂDĂUȚI, să nu mai existe deschisă o secție de psihiatrie! Pentru că spre asta ne îndreptăm! Spre dizolvare!

(...)

Din punct de vedere economic, secția de psihiatrie, prin volumul cazurilor rezolvate, efectua între 5% şi 9% din volumul cazurilor contractate şi decontate prin contractul de finanțare cu CAS-SV!

Închiderea activității acestei secții are consecință imediată, prin diminuarea contactului de prestări servicii cu CAS, diminuarea veniturilor spitalului.

Diminuarea veniturilor trebuie privită din dublă perspectiva: perspectiva diminuării veniturilor prin nerealizarea contractului pe acest serviciu (externări psihiatrie) şi consecința suportării din anvelopa salarială a personalului care rămâne fără activitate...”

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți se închide din lipsă de medici.
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți se închide din lipsă de medici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei