Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 138 (8055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Lucrări de inventică ale reprezentanților USV, pe podiumul unui prestigios concurs de profil din Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Participarea unor reprezentanți ai școlii sucevene de inventică, dezvoltată în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, la un prestigios concurs internațional de inventică și creativitate desfășurat în cursul zilelor trecute în Polonia, a fost încununată de un mare succes. Echipele sucevene au primit două medalii de aur și una de argint pentru lucrările ingenioase și performante cu care au impresionat juriul.

Astfel, în perioada 8-10 iunie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-a III-a ediție a”International Innovation & Invention Show E-NNOVATE”, eveniment internațional dedicat inventicii și creativității, care s-a desfășurat în orașul Bydgoszcz, Polonia. Evenimentul ”E-NNOVATE 2022” a fost organizat în parteneriat cu Universitatea de Științe și Tehnologie din Bydgoszcz, IBS Global Polonia, Ministerul Dezvoltării Economice și Economiei din Polonia, Asociația Inventatorilor din India, Consiliul Național de Cercetare al Thailandei, ”The Patent” – Revista Internațională a Invențiilor, Asociația de Invenție și Inovare din Macao, Asociația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIIPA), Forumul Inventatorilor din România (FIR), Academia de Științe pentru Juniori a Ucrainei, sub egida UNESCO, Asociația Tinerilor Cercetători din Indonezia, Asociația Internațională a Inovării din Toronto (TSIAS), Uniunea Academicienilor Arabi, Inventatori Iranieni de Top, Asociația Inventatorilor din Turcia – TUMMIAD, Asociația Culturală EUTERPE din Italia și Consiliul pentru Pace, Toleranță, Inovare și Știință din Lisabona.

Printre țările participante la ediția de anul acesta s-au numărat Croația, India, Thailanda, Ucraina, Indonezia, Canada, Iran, Regatul Unit, Turcia, Italia, Portugalia, China, Vietnam și Statele Unite ale Americii. În cadrul concursului România a fost reprezentată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a participat cu 3 invenții aparținând unor doctoranzi și cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Echipele USV au reușit performanța de a obține două medalii de aur și o medalie de argint. Astfel, o medalie de aur a fost obținută pentruinvenția ”Extension device for the diagnosis of conductive charging systems”, avându-i autori pe Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Mihai Dimian, Laurențiu-Dan Milici, Mariana-Rodica Milici, Ciprian Afanasov, Constantin Ungureanuși Mihaela Pavăl. Tot medalie de aur a primit lucrarea de inventică ”Motion control system”, avându-i autori pe Toader Eusebiu, Mariana Rodica Milici, Mihaela Pavăl, Ilie Nițan, Ciprian Bejenar, Ungureanu Constantin, Elena Daniela Lupu. Medalia de argint a revenit invenției”Electrical network fault signalling device”, autori ai lucrării fiind Ovidiu Magdin Ţanţa, Mihaela Pavăl, Laurențiu-Dan Milici, Oana Vasilica Grosu, Eusebiu Toader, Pavel Atănăsoae, Valentin Popa.

Dintre cele 3 participări, cea mai apreciată de juriul internațional a fost ”Motion control system”, considerată cea mai bună inovație de la această ediție a E-NNOVATE și distinsă cu premiul Best International Innovation Award.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de inventică ale reprezentanților USV, pe podiumul unui prestigios concurs de profil din Polonia.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrări de inventică ale reprezentanților USV, pe podiumul unui prestigios concurs de profil din Polonia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei