Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 125 (8042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Marele Tur. Autoportretul Europei prin scriitorii săi”

O lucrare colectivă ce reunește textele a 27 de scriitori europeni, coordonată de Olivier Guez, va fi lansată la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Institutul francez din România și Alianța franceză din Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” și Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, organizează marți, 31 mai 2022, la ora 13.00, lansarea cărții „Le Grand Tour. Autoportrait de l’Europe par ses écrivains” /„Marele Tur. Autoportretul Europei prin scriitorii săi”, apărută la editura Grasset în luna martie 2022.

„Le Grand Tour. Autoportrait de l’Europe par ses écrivains” este o lucrare colectivă ce reunește textele a 27 de scriitori europeni, coordonată de Olivier Guez, prezentată în premieră cititorilor suceveni, care vor avea ocazia să discute cu coordonatorul volumului și să participe la sesiunea de autografe. Lansarea va avea loc în Aula „Simion Florea Marian” de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” șiva fi urmată de un scurt program muzical oferit de Corala „Ciprian Porumbescu” a colegiului. Cu ocazia acestei vizite, Olivier Guez va vizita Biblioteca Norman Manea, precum o expoziție de carte.

Născut la Strasbourg, Olivier Guez a studiat știinţe politice la Strasbourg (1992-1996), apoi la London School of Economics (1996-1997) și la College of Europe din Bruges (1997-1998). A lucrat ca jurnalist independent pentru mai multe canale media internaționale importante, printre care New York Times, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Le Figaro Magazine, L’Express, Le Point. La Bruxelles a scris pentru Libération și a realizat reportaje în America Latină, Europa și Orientul Mijlociu. Dintre cărțile sale, putem cita lucrările La Grande Alliance (Flammarion, 2003) și L’Impossible Retour (Flammarion, 2007), dar și un prim roman intitulat Les Révolutions de Jacques Koskas (Belfond, 2014), precum și Éloge de l’esquive (Flammarion, 2014).

În 2016, a câștigat Premiul german pentru cel mai bun scenariu pentru filmul „Fritz Bauer, un erou german”, regizat de Lars Kraume în 2015. Olivier Guez este finalist la Premiul cititorilor Landerneau și a primit Premiul Renaudot 2017 pentru romanul său biografic La Disparition de Josef Mengele, tradus la Editura Meteor Press.

Mai multe informaţii despre aceste activitate sunt disponibile pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitatea se adresează tuturor categoriilor de public și este gratuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O lucrare colectivă ce reunește textele a 27 de scriitori europeni, coordonată de Olivier Guez, va fi lansată la Suceava.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O lucrare colectivă ce reunește textele a 27 de scriitori europeni, coordonată de Olivier Guez, va fi lansată la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei