Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 125 (8042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În linie dreaptă

S-au obținut aproape toate avizele necesare pentru blocul de la fosta Autogară din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarul fostei autogări care a funcționat în centrul municipiului Suceava, SC Transporturi Auto SA, a obținut aproape toate avizele pentru a putea începe construcția imobilului unde vor exista spații comerciale și apartamente de locuit. Practic, mai este nevoie doar de autorizația de construcție care trebuie emisă de Primăria Suceava, act care trebuie să fie o formalitate. Și asta pentru că s-au parcurs toți pașii prevăzuți de lege, inclusiv avize de la instituțiile abilitate, cum ar fi Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Agenția de Protecția Mediului, ca să amintim doar două astfel de instituții. Pe terenul unde a funcționat Autogara Suceava complexul rezidenţial care se doreşte a fi ridicat va avea trei regimuri de înălţime: cu 8 etaje în vecinătatea blocului Civica, unde funcţionează Banca Transilvania, iar apoi va coborî la 6 etaje, pentru ca la strada Vasile Alecsandri regimul de înălţime să fie de 4 etaje.

Potrivit proiectului, aici vor fi edificate 50 de apartamente şi vor exista 2.800 mp de spaţii comerciale. Complexul va dispune de 75 de locuri de parcare şi 450 mp de spaţii verzi. Proiectul a fost gândit în așa fel încât să se încadreze în peisaj cu celălalt proiect imobiliar aflat în apropiere. Este vorba de complexul rezidențial ”Ștefan cel Mare” care aparține firmei General Construct și care va fi ridicat între străzile Dragoș Vodă și Armenească. În acest caz lucrările au demarat deja, iar într-o primă fază s-a forat și s-au turnat piloți care să asigure protecția imobilelor învecinate.

„Modul de rezolvare a circulațiilor carosabile și pietonale în incinte urmărește o fluidizare a acestora, permițând legătura între cele două străzi. În ambele subansamble se creează câte o circulație pietonală mediană, parțial acoperită prin pasaje și portice din care se face accesul la locuințe și spații comerciale. În curţile interioare rezultate pe terasa de peste parcaje se vor realiza platforme și alei pietonale și spații verzi de agrement, locuri de joacă și sport, fântâni decorative sau buvete. La parterul incintei create se pot amplasa spații comerciale și servicii. Deşi această alee este deschisă la ambele capete spre străzile publice ale oraşului, în curtea interioară se creează raporturi de vecinătate şi convieţuire proprii unui imobil colectiv. Aceste incinte pot fi protejate prin porți cu control acces”, se arată în proiectul depus la Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au obținut aproape toate avizele necesare pentru blocul de la fosta Autogară din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-au obținut aproape toate avizele necesare pentru blocul de la fosta Autogară din centrul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei