Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 125 (8042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Construcția autostrăzii Nordului între Suceava și Frasin ar putea fi preluată de Consiliul Județean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce ar putea prelua construcția autostrăzii Nordului pe tronsonul dintre Suceava și Frasin. Gheorghe Flutur a amintit că CJ Suceava și-a asumat în momentul de față construcția șoselei de centură a orașului Gura Humorului, ca parte a autostrăzii Nordului, însă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a venit cu propunerea preluării întregului tronson, de la intersecția cu centura municipiului Suceava până la Frasin. Flutur a făcut referire la șoseaua de centură a orașului Gura Humorului, precizând că proiectul este în linie dreaptă, însă firma care realizează proiectul îi așteaptă pe proiectații autostrăzii Nordului să stabilească exact care vor fi capetele centurii. „Știu că au avansat. Proiectantul centurii a cerut din acest motiv o prelungire de termen, pentru că trebuiau să termine studiul de fezabilitate, deoarece aveau nevoie de punctul de vedere al firmei mari care lucrează la diferența de autostradă de pe raza județului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că speră ca în toamnă să fie finalizat studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare, după care să fie începută achiziția publică pentru proiectare și execuția lucrărilor, investiția urmând să fie realizată din fonduri europene. „Pot să spun că am avut discuții cu cei de la CNAIR dacă nu ar fi bine să luăm în calcul și porțiunea de autostradă până la Gura Humorului, pe autostrada Nordului, pe porțiunea de la centura Sucevei, din zona satului Sf. Ilie spre Corlata – Tolva Mică – Berchișești – Păltinoasa și să continuăm până la Frasin, pentru că pe aici nu se trece nici prin arii protejate, nici prin zone cu restricții și ar fi mai ușor de elaborat studiul pentru a da drumul la întregul tronson”, a afirmat șeful administrației județene.  El a amintit că momentan CJ Suceava și-a asumat sarcina de a construi doar centura ocolitoare a Humorului, de 6,7 kilometri, de la intersecția din Păltinoasa și până la cabana Sticleț din Frasin.

Gheorghe Flutur a adăugat că vești bune sunt și pentru autostrada A7, arătând că au fost reluate lucrările de foraj pe tronsoanele Pașcani – Suceava – Siret. Flutur a declarat că aceste lucrări au fost întârziate deoarece firma care a câștigat licitația are foarte multe lucrări în toată țara, dar în același timp există și o criză a firmelor de foraj. De asemenea, el a precizat că la solicitarea sa, Ministerul Transporturilor a reușit să găsească soluții la o problemă ce ținea de faptul că firmele de foraj nu erau incluse în rândul celor care puteau să beneficieze de sumele aferente majorării prețurilor la materialele de construcții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcția autostrăzii Nordului între Suceava și Frasin ar putea fi preluată de Consiliul Județean.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Construcția autostrăzii Nordului între Suceava și Frasin ar putea fi preluată de Consiliul Județean1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei