Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 125 (8042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțare

Parteneriat între CJ și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru aniversarea bisericilor Sf. Gheorghe din Suceava, Părhăuți și a Mănăstirii Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava a adoptat o hotărâre prin care va fi alocată o sumă de 700.000 de lei pentru evenimentul „Moștenire mușatină – credință, cultură și istorie”. Acțiunile care vor avea loc vor fi organizate în cadrul unui parteneriat între Consiliul Județean, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și primăriile Todirești și Solca. Toate manifestările vor fi prilejuite de împlinirea a 500 de ani de la sfințirea bisericii Sf. Gheorghe a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava, a 500 de ani de la sfințirea bisericii Părhăuți și a 400 de ani de la sfințirea Mănăstirii Solca.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că „noi am propus un parteneriat pentru realizarea de materiale de promovare, realizarea unui film cu viața Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, a unei plachete omagiale, tipărirea a diverse materiale. Sunt monumente UNESCO, cum este biserica Sf. Gheorghe din Suceava, dar și monumente istorice, în cazul bisericii din Părhăuți și al Mănăstirii Solca, și este perioada în care dorim să sprijinim atât partea turistică, dar și evenimentele culturale”.

Evenimentele care vor fi organizate în cadrul acestui proiect vor începe pe 1 iunie și se vor finaliza pe 17 septembrie 2022. Printre acțiunile care vor fi finanțate de Consiliul Județean Suceava se numără tipărirea albumului „Biserica Sfântului Gheorghe a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” (5.000 de exemplare), tipărirea cărții „Viața, Acatistul și Paraclisul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava” (5.000 de exemplare), tipărirea a 100.000 de icoane aniversare Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, tipărirea volumului „Moștenirea mușatină – credință, cultură și istorie” (300 de exemplare), tipărirea de pliante și broșuri pentru Mănăstirea Solca și biserica Părhăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriat între CJ și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru aniversarea bisericilor Sf. Gheorghe din Suceava, Părhăuți și a Mănăstirii Solca.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriat între CJ și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru aniversarea bisericilor Sf. Gheorghe din Suceava, Părhăuți și a Mănăstirii Solca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei