Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 125 (8042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză

Spitalul Județean Suceava nu mai pune stent-uri pentru bolnavii de inimă cronici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava nu se mai montează stent-uri pentru toți pacienții, din lipsa materialelor. În plus, cei doi cardiologi intervenționiști, Paul Turcoman și Laurian Blaga, nu au o relație bună cu conducerea spitalului și în scurt timp nu vor mai avea intervenții decât în timpul programului de lucru, adică de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-14.00.

Într-un interviu acordat Radio Top, doctorul Turcoman a declarat: „Situația nu este una tocmai plăcută, deși unele voci care trebuiau să ne susțină au mințit voalat, spunând că pacienții pot să apeleze cu încredere la serviciile de cardiologie intervențională din Suceava. Activitatea noastră pentru pacienții cronici este suspendată de aproximativ o lună și a fost informată și conducerea. Nu se mai pun stent-uri. De altfel, în întreg județul nu e posibil așa ceva, nici măcar la cerere, contracost. Pacienții pot solicita, însă procedura în sine nu poate fi efectuată din lipsa materialelor. De când am venit la Spitalul Județean, urgențele au fost susținute de mine timp de doi ani, 24 de ore din 24. Ulterior, s-a alăturat echipei și medicul Blaga. Acum, facem o săptămână și o săptămână partea de urgențe. Din păcate, ne-am depus demisia pentru contractul de chemări de la domiciliu, ceea ce înseamnă că după următoarele 16 zile lucrătoare noi nu vom mai susține nici măcar urgențele, în afara programului, adică de la ora 14.00 și până a doua zi, la ora 08.00, respectiv, în weekend. Toate urgențele nu știu cum vor fi rezolvate. Noi ne-am dat demisia și nu știu ca altcineva să vină. Nu suntem fixați în a pune contre sau a nu colabora cu spitalul, însă, de multă vreme, este o problemă de colaborare cu conducerea unității. Neavând o colaborare, probabil că nu va exista nici un soi de negociere. Au existat anumit tentative de colaborare din partea conducerii, dar sub niște auspicii impuse doar de ei. Adică, nu se poate să avem o colaborare când, de fapt, cerințele sunt numai unidirecționale”.

Paul Turcoman a mai spus că pacienții sunt în mod egal, bărbați și femei, dar îl surprinde vârsta destul de scăzută a lor. El a afirmat: „Mă uimește vârsta fragedă a pacienților care solicită serviciile noastre. Am avut inclusiv pacienți pe care i-am stentat cu infarct miocardic la 31 de ani. Stilul de viață probabil și ceilalți factori care favorizează formarea infarctului miocardic acut, gen diabet, alimentație, fumat, stres… Inclusiv colesterolul intră în factorii de risc”. Cardiologul intervenționist Paul Turcoman a menționat că în cei trei ani de când activează la Spitalul Județean Suceava a efectuat aproximativ 3.000 de proceduri pacienților acuți și pacienților cronici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Județean Suceava nu mai pune stent-uri pentru bolnavii de inimă cronici.
 Vizualizări articol: 5464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spitalul Județean Suceava nu mai pune stent-uri pentru bolnavii de inimă cronici3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei