Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 66 (7983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Qigong-ul medical și vindecarea traumelor

Consecințele unei experiențe traumatice persistă adesea toată viața și afectează toate domeniile vieții pentru persoanele afectate. Funcționarea sistemului nervos este dereglată, sistemul endocrin și cel hormonal se dezechilibrează, sistemul imunitar slăbește și, ca urmare a modificării expresiei genetice, sunt sintetizate proteine disfuncționale, care, în cel mai rău caz, activează așa-numitele gene tumorale. Procesele neuronale sunt influențate negativ atât la nivel funcțional, cât și la nivel structural. Atât procesele emoționale, cât și cele mentale sunt perturbate. Interacțiunea dintre diferitele rețele neuronale își modifică ritmul. Amintirile legate de traumă sunt stocate în mod fragmentar în creier, în regiuni diferite, care uneori sunt foarte îndepărtate unele de altele. Drept urmare, capacitatea de reamintire a experiențelor traumatice este limitată sau chiar inexistentă.

Pe lângă terapia traumei și măsurile luate pentru susținerea organismului, avem și un alt instrument extrem de eficient pentru a ajuta însănătoșirea și vindecarea emoțională. Concentrarea atenției asupra unui singur obiect, care la început este un obiect neutru, duce la calmarea activității sistemului nervos autonom. Sistemul nervos parasimpatic, cu fibrele sale nervoase responsabile de relaxare și regenerare, se activează și, totodată, excitația permanentă provocată de sistemul nervos simpatic se diminuează. Acest lucru se manifestă printr-o diminuare a eliberării hormonilor de stres acut (de exemplu, noradrenalina), printr-o îmbunătățire a variabilității frecvenței cardiace, dar și printr-o scădere a cantității de cortizol din sânge.

„Focalizarea” atenției duce la reglarea sistemului nervos autonom, astfel încât nivelul său de excitație se reduce. În acest scop, metoda de reducere a stresului prin practicarea qigong-ului medical este, din mai multe motive, utilă și folositoare. Qigong-ul medical a fost între timp bine studiat din punct de vedere științific și este considerat ca fiind eficient și utilizat tot mai mult în tratamentul traumei. Simpla concentrare asupra propriei respirații, asupra acestui generator al ritmului fiziologic al mai multor sisteme de organe supraordonate, poate stimula activarea sistemului nervos parasimpatic.

Exercițiile de qigong medical prezentate de noi în DVD-ul „Exerciții practice de întărire a imunității”, pe care îl puteți găsi în librăriile Alexandria, vă vor aduce cu rapiditate beneficii, printre care întărirea puternică a sistemului imunitar; regenerarea și echilibrarea sistemului hormonal; echilibrarea emoțională și mentală; somn profund și odihnitor; reducerea stresului și optimizarea funcționării sistemului nervos simpatic și parasimpatic; vindecarea traumelor; vindecarea organelor interne; optimizarea funcționării sistemului digestiv; îmbunătățirea circulației periferice și a activității inimii; creșterea capacității respiratorii; elasticizarea coloanei vertebrale și a articulațiilor; vitalitate mărită. Exercițiile de qigong medical sprijină stabilizarea hipocampului și calmează amigdala. Chiar și o exersare de opt săptămâni a acestui tip de exerciții determină o creștere a densității materiei cenușii în hipocamp, ce poate fi măsurată cu ajutorul tomografiei prin rezonanță magnetică funcțională, precum și o scădere a densității materiei cenușii în amigdală. Acest lucru nu înseamnă nimic altceva decât că, prin aceste exerciții, în creier are loc, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere structural o integrare a conținuturilor conștiinței, care până acum nu a fost posibilă.

Așadar, avem un instrument foarte eficient care poate interveni într-un mod armonios asupra circuitului biochimic puternic perturbat ca urmare a experiențelor de viață traumatice.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Qigong-ul medical și vindecarea traumelor.
 Vizualizări articol: 8539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 31 voturi
Qigong-ul medical și vindecarea traumelor5.0531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei