Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 66 (7983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conflict militar

Flutur: Prin Vama Siret au intrat în România 24 de copii ucraineni neînsoțiți, dintre care 21 au plecat spre alte destinații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, că de la începutul conflictului militar din Ucraina, prin Vama Siret au intrat în România 24 de copii refugiați fără însoțitori, dintre care 21 au plecat către alte destinații. Gheorghe Flutur a avut o întâlnire în Punctul de Trecere al Frontierei Siret cu o delegație a Parlamentului European, din care au făcut parte europarlamentarii Evin Incir, Brando Benifei și Dragoș Pîslaru, alături de Emilio Puccio și Jacob Flardh, secretarul general al unei organizații neguvernamentale din Suedia, Chid10, care luptă împotriva traficului de minori. Gheorghe Flutur a precizat că delegația Parlamentului European s-a interesat de evidența copiilor care au intrat în România din Ucraina și în special de cea a copiilor care nu au avut însoțitori. „Noi am avut 24 de cazuri în toată această perioadă. 21 dintre ei au primit documente și au plecat mai departe cu însoțitori, respectând procedurile legale, către alte țări, la rude, acolo unde au solicitat. Sunt niște proceduri de identificare a familiei, a însoțitorilor cunoscuți pentru a ajunge acolo unde trebuie”, a arătat Flutur. El a spus că alți trei copii din Ucraina care au intrat în țară fără însoțitori sunt în evidența Direcției pentru Protecția Copilului Suceava. „Cei trei copii se bucură de tot tratamentul corespunzător. Deocamdată au optat să rămână aici și vom vedea mai departe ce este. În același timp, se discută acum și despre evidența copiilor minori care au venit cu alte persoane decât părinții lor. Și aici este un formular care s-a introdus acum și se reglementează pentru ca de luni dimineață să se poată implementa”, a arătat șeful administrației județene. 

Președintele CJ Suceava a mai precizat că traficul de refugiați prin vama Siret a scăzut simțitor, ajungând la 500 de persoane în 24 de ore. Cu toate acestea, el a spus că din informațiile pe care le are din Cernăuți, în această zonă au ajuns destul de mulți copii care provin din orfelinatele din Mariupol, Mykolaiv și alte orașe bombardate din Ucraina, iar cel mai probabil, unii dintre aceștia vor veni în județul Suceava prin vama Siret.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că în continuare sunt pregătite convoaie umanitare pentru Ucraina, din partea Crucii Roșii Italia și România și a Semilunii Roșii din Turcia. „Noi am trimis recent și un transport cu primele paturi de carton pentru refugiații din Ucraina și am văzut că administrația de la Kiev cere mult mai multe paturi de acest fel în perioada următoare. Sperăm să facem față”, a declarat președintele CJ Suceava. El a mai adăugat că administrația județeană este preocupată în continuare de integrarea în școli a copiilor refugiați din Ucraina, dar și a părinților care doresc să își caute un loc de muncă în județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Prin Vama Siret au intrat în România 24 de copii ucraineni neînsoțiți, dintre care 21 au plecat spre alte destinații.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Prin Vama Siret au intrat în România 24 de copii ucraineni neînsoțiți, dintre care 21 au plecat spre alte destinații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei