Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 63 (7980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune Poliția de Frontieră

Urmărire de la Siret spre Rădăuți după o mașină în care se aflau șase ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase ucraineni care trecuseră fraudulos granița au fost depistați de polițiștii de frontieră, după o acțiune de urmărire a unui BMW din zona de frontieră spre municipiul Rădăuți. Polițiștii au date că trei suceveni din zona Bilca-Vicov au fost implicați în acțiunea de trecere frauduloasă a celor șase.

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 23.45, un echipaj format din polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial Suceava și jandarmi a efectuat semnal de oprire unui autoturism BMW, care circula pe sensul spre Rădăuți. Șoferul nu a oprit și a gonit în trombă. La intrarea în orașul Rădăuți, șoferul a abandonat autoturismul şi a fugit spre locuinţele din apropiere, reușind să scape.

 În interiorul mașinii erau înghesuiți șase ucraineni cu vârste cuprinse între 25 și 49 de ani. Aceștia au fost conduși la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, unde s-a stabilit că nu efectuaseră formalităţile de intrare în România prin punctul de frontieră. Așadar, au trecut ilegal, peste fâșia verde, cum se întâmplă masiv în această perioadă, când bărbații au interdicție de a părăsi Ucraina. 

Ucrainenii au cerut o formă de protecție statului român și au depus cerere de azil, fiind preluați de reprezentanţii Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

Polițiștii de frontieră au continuat ancheta și în cursul zilei de marți, identificând trei suceveni care ar fi participat la acțiunea de trecere a celor șase, de ghidare pe teritoriul românesc și de transport al acestora.

Dacă ucrainenii ajunși în România cer azil, cei implicați în transportarea lor se aleg cu dosar penal.     

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cei trei cetățeni domiciliați pe raza județului Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, cazul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea soluționării legale”, au transmis polițiștii de frontieră.

Poliția de Frontieră transmite că a sporit măsurile de control și supraveghere la frontieră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

De la începutul războiului și până ieri, pe teritoriul României, numai prin județul Suceava, au intrat ilegal 118 bărbați ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Cu toții au ales să fugă din țara lor pentru a nu fi înrolați după ce în Ucraina a intrat în vigoare Legea Marțială, iar toți bărbații cu vârstele menționate mai sus pot fi luați la armată pentru a lupta pe front.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire de la Siret spre Rădăuți după o mașină în care se aflau șase ucraineni.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urmărire de la Siret spre Rădăuți după o mașină în care se aflau șase ucraineni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei