Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 63 (7980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Când 3x2 = 1,5!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Matematica asta e din cele care nu se învaţă în şcoala normală, ci reprezintă varianta ce ţine exclusiv de şcoala vieţii, singura pe care o absolvă cu brio absolut toţi fotbaliştii români. M-a pus în contact cu această metodă de calcul chiar în antepenultima etapă din campionatul regulat un domn din Constanţa, preocupat de fotbal, şi care m-a anunţat că meciul dintre Farul şi FCSB e deja "rezolvat", în sensul că Farul câştiga sigur pentru canu cumva să rateze participarea în play-off. O formulare mai apropiată de realitate ar fi fost: "...pentru caFCSB să nu rateze participarea... Farului în play-off"! Şi uite-aşa, în paşi mărunţi, ajungem şi la calculele din matematica asta specială. Aşadar, se ştie că punctele acumulate în cele 30 de etape de parcurs "normal" se înjumătăţesc la intrarea în play-off/out. Ceea ce înseamnă că FCSB jucând împotriva Farului şi pierzând fiindcă a prins o zi proastă (de-aia e frumos fotbalul, că aduce mereu surprize, nu-i aşa!?) nu pierde 3 puncte, ci doar jumătate din ele, adică 1,5. Printr-o logică elementară a faptelor, bazată pe faptul că în fotbalul românesc nici formamaximă, nici dezastrul total nu ţin o eternitate, e firesc ca Farul să-şi iasă din formă în nici 2 săptămâni, iar FCSB să fie hrănităcu jăratic, cavirgulă calul lui Harap Alb, prinzând în tot atât timp vârful de formă. Aşa că FCSB bate la pas Farul şi îşi recuperează... 3 puncte din cele 1,5 pierdute! Ăl' de la Constanţaînsă îmi spusese că finul Becali i-o trage de 2 ori la rând naşului Hagi, adică FCSB Farului, şi deci FCSB iese cu +4,5 puncte per ansamblu. Tragi linie şi înmulţeşti, aduni, împarţi şi scazi: 1x3=3, care 3:2=1,5. Apoi, 2x3=6. În sfârşit, 6-1,5=4,5. Pus în vorbe simple, calculul zice că cele 6 puncte câştigate în play-off sunt egale cu punctul şi jum'ate pierdut în etapa 28. Fotbalul, se ştie, este imprevizibil. Aşa că dacă se întâmplă caFarul să facă măcar un egal cu CFR, iar FCSB să bată Clujul de 2 ori, să vedeţi, boieri dv, cum prin acest lanţ de miracole titlul se cară-n Ghencea! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când 3x2 = 1,5!.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Când 3x2 = 1,5!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei