Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 63 (7980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

10 exerciții care vă pot schimba viața

Exercițiile fizice pot avea un impact major asupra sănătății creierului și memoriei, ceea ce ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative asociate cu vârsta înaintată. Deși exercițiile fizice de orice fel ajută la prevenirea multor boli, la arderea grăsimilor și la accelerarea metabolismului, terapeutul Natașa Smirnova a promovat cu succes în cadrul multor grupuri terapeutice o serie de exerciții ce au ca scop vindecarea bolilor și menținerea sănătății. Acest tip de gimnastică medicală poate fi practicată de toate persoanele, chiar și de către vârstnici, de către cei slăbiți sau cei aflați în convalescență. Setul de exerciții se execută dimineața și se poate repeta de două-trei ori pe cursul zilei. Vă recomandăm efectuarea acestui set de exerciții pe perioade lungi de timp, dar mai ales în perioadele de stres prelungit, tensiuni sociale, oboseală etc.

Exercițiile se fac cu ochii închiși și într-o deplină stare de concentrare.

Exercițiul 1. Din poziția culcat în pat executați următorul masaj al urechilor: cu degetele mari trecute după urechi și cu celelalte degete strânse în palmă, mișcați palmele în sus și în jos astfel încât arătătoarele să alunece de-a lungul deschizăturii urechilor. Efectuați mișcările de 30 ori. Ca beneficii putem enumera faptul că exercițiul îmbunătățește vederea, întărește dantura, amplifică circulația sângelui în zona timpanelor, asigură o protecție împotriva ridurilor.

Exercițiul 2. Puneți palma dreaptă pe frunte, deasupra palma stângă și mișcați-le dreapta-stânga astfel ca degetele mici să alunece pe deasupra sprâncenelor. Efectuați mișcările de  20 ori. Beneficii: amplifică circulația sângelui, calmează durerile de cap și diminuează stările de amețeală.

Exercițiul 3. Cu exteriorul degetelor mari îndoite masați zona globilor oculari. Efectuați mișcările de 15 ori. Beneficii: îmbunătățește vederea, echilibrează funcționarea sistemului nervos, protejează ochii.

Exercițiul 4. Cu palmele ușor îndoite ale ambelor mâini se masează gâtul în regiunea tiroidei sub mărul lui Adam, cu mișcări de sus în jos, ca de mângâiere. Efectuați mișcările de 20 ori. Exercițiul nu se recomandă celor cu afecțiuni ale tiroidei. Beneficii: reglează metabolismul şi funcționarea organelor interne.

Exercițiul 5. Se masează abdomenul dezgolit cu palmele (palma stângă pusă peste palma dreaptă) cu mișcări de rotație în sensul acelor ceasornicului, astfel încât abdomenul să se miște de sus în jos. Efectuați mișcările de 30 ori. Beneficii: reglarea funcționării organelor interne.

Exercițiul 6. Culcați pe spate tragem abdomenul după care îl umflăm. Efectuați mișcările de 20 ori. Beneficii: se accelerează circulația limfei. Ajută la pierderea surplusului de grăsime. Ameliorează bolile hepatice și gastrointestinale.

Exercițiul 7. Culcați pe spate, îndoiți brusc piciorul din genunchi trăgându-l energic spre piept străduindu-vă să loviți cu călcâiul în fesă. Tot brusc, îndreptați piciorul și coborâți-l. Efectuați mișcările de 15 ori cu fiecare picior. Beneficii: Este un exercițiu foarte prețios, deoarece efectuează un masaj interior al organelor și al glandelor endocrine. Micșorează depunerile de grăsime și întărește mușchii abdomenului.

Exercițiul 8. Din poziția șezând pe un scaun stați picior peste picior (întâi stângul peste dreptul, apoi schimbați) și masați cu mâna opusă (întâi dreapta, apoi stânga) adâncitura tălpii ce se obține când flexăm talpa. Efectuați mișcările de 20 de ori pentru fiecare picior. Beneficii: reglează activitatea inimii şi a rinichilor. Ajută în cazuri de dureri în zona încheieturilor.

Exercițiul 9. Șezând pe pat duceți palmele cu degetele încrucișate la ceafă și mișcați-le sus-jos, vreme în care lăsați capul pe spate și reveniți. Efectuați mișcările de 10 ori. Beneficii: fluidizează circulația sângelui în zona capului.

Exercițiul 10. Din poziția șezând puneți palmele pe urechi și bateți cu vârfurile degetelor pe ceafă. Efectuați mișcările de 30 ori. Beneficii: activează scoarța cerebrală și ameliorează durerile de cap.

Până acum, nu a fost descoperit vreun elixir al tinereții și nici rețeta perfectă antiîmbătrânire. Inevitabil, fiecare dintre noi va trebui să se confrunte cu procesul de îmbătrânire. Totuși, exercițiile terapeutice au avantajul că încetinesc acest proces și astfel sunt evitate o mulțime de probleme, asociate cu înaintarea în vârstă.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 exerciții care vă pot schimba viața.
 Vizualizări articol: 2345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 15 voturi
10 exerciții care vă pot schimba viața5.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei