Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 54 (7971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Prevenire accidente

Polițiștii încearcă să-i convingă pe șoferii ucraineni să se odihnească între drumurile lungi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferii ucraineni care tranzitează județul sunt fără îndoială un pericol pe șosele în aceste zile, din cauza oboselii acumulate. După zile de stat la cozi, aceștia se pun în mișcare la volan, unii fără a face o pauză de odihnă.

Acum trei zile, la Prisaca Dornei, un șofer ucrainean care circula spre Cluj-Napoca a adormit la volan și a intrat pe contrasens, provocând un accident. A rezultat rănirea ambilor șoferi. În țară, au fost și accidente cu consecințe mai grave pe fondul oboselii acumulate de cetățenii ucraineni.

Polițiștii rutieri suceveni sunt angrenați în acțiuni în care combină partea umanitară cu activități de prevenire a accidentelor rutiere. 

Au fost organizate puncte fixe pe principalele artere de deplasare de pe raza județului și, în colaborare cu unități hoteliere sau unități de alimentație publică, au fost identificate parcări și zone de refugiu unde șoferii aflați în tranzit să aibă posibilitatea să se odihnească.

Polițiștii trag pe dreapta șoferii din Ucraina și încearcă să-i convingă de necesitatea de a se odihni, dacă au deja nopți nedormite.

”Polițiștii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în Republica Ucraina, ocazie cu care au oferit conducătorilor auto, dar și pasagerilor, cafea, ceai și sfaturi preventive, în limba engleză, dar și în ucraineană, beneficiind de sprijinul unor studenți voluntari vorbitori de limbă ucraineană din cadrul Universității <Ștefan cel Mare> Suceava. Recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să manifeste responsabilitate maximă și să țină seama de sfaturile polițiștilor”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  

Șoferilor li se recomandă să nu conducă pe o perioadă mai mare de 8 ore pe zi și să facă pauze la o sută de kilometri parcurși, mai ales dacă au deja oboseală acumulată în zilele anterioare.

 

CJ Suceava a stabilit puncte de oprire în traficul spre București și Ardeal, pentru sprijinirea șoferilor ucraineni 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat și el că ”pentru a se reduce riscul producerii de accidente de circulație, în Comandamentul de Frontieră am convenit, împreună cu Inspectorul Judeţean de Poliție Suceava și primăriile de pe principalele trasee, locuri de parcare pentru șoferii ucraineni, unde agenții de poliție îi îndrumă să servească un ceai cald, o cafea, o gustare, sau dacă au nevoie de cazare”.

 

Astfel, parcările convenite sunt: pe DN 17, la intrare în Gura Humorului, parcare “Rubin”, interval orar 06:00-14:00, la Câmpulung Moldovenesc, parcare "24 h", vizavi de Popas “La Baciu”, interval orar 14:00-22:00, după Vatra Dornei, parcare "Autoturist", interval orar 22:00-06:00, și pe DN 2, după Fălticeni, parcare "Cannay", interval orar 07:00-10:00 și 16:00-19:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii încearcă să-i convingă pe șoferii ucraineni să se odihnească între drumurile lungi.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii încearcă să-i convingă pe șoferii ucraineni să se odihnească între drumurile lungi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei