Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 54 (7971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce trebuie să știți când cumpărați un generator portabil

Fie că vă pregătiți pentru o alimentare de urgență, fie că doriți să conduceți un șantier de lucru sau aveți în vedere o utilizare recreativă, există multe lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un generator electric portabil. Pentru a vă ajuta să vă descurcați printre multitudinea de opțiuni existente, am alcătuit o listă cu lucrurile pe care să le căutați atunci când achiziționați un generator electric portabil nou.

 

Putere și prize

Atunci când alegeți cel mai bun generator electric pentru nevoile dvs., primul lucru pe care trebuie să îl știți este ce dimensiune de generator doriți să cumpărați. Asta înseamnă că trebuie să înțelegeți de câtă putere aveți nevoie. Frigiderul dvs. poate avea nevoie doar de 700 de wați pentru a funcționa, dar ce se întâmplă atunci când are nevoie de 2100 de wați de putere de pornire? Fiți atenți la numărul de wați de pornire necesar pentru a face să funcționeze echipamentele pe care intenționați să le conectați la generator, precum și la „wații de funcționare" de care aveți nevoie odată ce totul funcționează.

Cealaltă parte a conversației este ce tip de prize aveți nevoie. Generatoarele cu invertor mai mici vor avea, de obicei, câteva prize de 120V AC și poate câteva porturi USB. Odată ce ajungeți la 4.000 de wați, veți începe să vedeți că apar prize de 240V împreună cu mai multe prize de 120V. Dacă vă gândiți să cereți unui electrician să vă conecteze generatorul direct la panou, veți avea nevoie de o priză de 240V. Având în vedere că veți folosi generatorul în exterior, căutați unul care are prize protejate.

 

Distorsiune armonică totală (THD și energie curată)

Dacă vă așteptați să faceți să funcționeze echipamente electronice, cum ar fi laptopuri sau echipamente de laborator, forma de undă este semnificativă. În general, aveți nevoie de o distorsiune armonică totală de mai puțin de 6% pentru a evita deteriorarea circuitelor electrice. Adesea denumită „energie curată" sau "„ndă sinusoidală pură", este un nivel de tensiune mai stabil și mai previzibil. Generatoarele cu undă sinusoidală pură tind să fie mai scumpe și se găsesc pe unitățile de putere mai mică.

Apropo, invertoarele de baterie nu sunt toate modele cu THD scăzut. Unele emit unde pătrate. Verificați specificațiile dacă știți că aveți nevoie de energie curată.

 

Utilizare ocazională sau consecventă?

Majoritatea generatoarelor includ o garanție de consum care vă acoperă pentru mai mulți ani. Pentru energie de urgență sau pentru uz recreațional, orice marcă de renume va funcționa. Cu toate acestea, dacă conduceți o echipă care are nevoie de un generator electric aproape zilnic, va fi mai bine să căutați un model cu un motor comercial legitim. Nu numai că se va potrivi mai bine, dar veți obține probabil și o garanție care durează mai mult de un an, în loc de doar 90 de zile sau 6 luni. Dezavantajul evident este că acestea sunt de obicei mai scumpe.

 

Tipul de combustibil

Generatoarele pe gaz sunt de departe cele mai comune. Combustibilul este ușor de procurat, cu excepția panicii de dinaintea și a zilelor care urmează pregătirii majore pentru uragane.

Indiferent dacă depozitați combustibilul în rezervor sau în recipientele de combustibil, asigurați-vă că folosiți stabilizator de combustibil pentru a anula efectele etanolului.

Generatoarele diesel vă oferă o eficiență mai bună a combustibilului, dacă sunteți dispus să plătiți pentru upgrade. De asemenea, veți scăpa de carburatorul care pare să se înfundă întotdeauna în cel mai puțin convenabil moment. Dacă vă gândiți la un generator pentru întreaga casă, vă veți uita la diesel. Țineți cont doar de faptul că motorina s-ar putea să nu fie la fel de ușor de găsit ca și benzina.

O altă opțiune este să căutați un generator cu propan sau un generator pe gaz care poate fi convertit pentru utilizarea propanului. Dacă vreți să optați pentru o sursă de combustibil mai ecologică și nu vă deranjează că este un pic mai complexă, este o altă cale de urmat.

Generatoarele alimentate cu baterii au avantajul de a se putea reîncărca prin intermediul panourilor solare, de a funcționa silențios și de a nu avea emisii. Dezavantajul este că sunt scumpe, se reîncarcă foarte încet și, de obicei, nu vă oferă mai mult de 2000 de wați sau cam așa ceva. În afara campingului și a jocurilor de copii, acestea nu reprezintă o opțiune foarte practică în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce trebuie să știți când cumpărați un generator portabil.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce trebuie să știți când cumpărați un generator portabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei