Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 54 (7971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turneu național

Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marți, 8 martie, începând cu ora 17:00, spectacolul sonor „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși” va fi găzduit de Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Spectacolul are o durată de 50 de minute și este construit ca o sculptură sonoră pornind de la operele lui Constantin Brâncuși. La baza spectacolului stă sculptura brâncușiană „Începutul Lumii” (1924). Instrumentele principale folosite sunt vioara și cavalul.

Conceptul turneului are în spate pasiunea lui Constantin Brâncuși pentru vioară, protagonistul principal al proiectului fiind Sergiu Corbu Boldor – violinist.

Intrarea publicului este gratuită. Ieșirea se face pe bază de donație, astfel publicul având opțiunea de a susține proiectul cât și cum simte.

Evenimentul este găzduit de Muzeul Arta Lemnului, unic între muzeele de etnografie din ţară, care prezintă cultura tradiţională a lemnului din Bucovina. Fondat în 1936, acesta păstrează singura colecție etnografică din România dedicată exclusiv obiectelor din lemn. În prezent, muzeul trece prin cel mai amplu proces de reabilitare din istorie.

 

Evenimentul muzical „Dezleganie”

Evenimentul muzical „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși” este un proiect independent inițiat de CORBU. Perioada aleasă pentru desfășurarea turneului marchează istoric încadrarea în timp a vieții și a morții lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876-d. 16 martie 1957), iar simbolic „Începutul Lumii” (1924), titlu pe care îl poartă una dintre lucrările sculptorului. 

Turneul este structurat în 3 părți și cuprinde lunile februarie, martie și aprilie 2022.

Dezlegania de Început de Lume dedicată lui Constantin Brâncuși a ajuns în prima parte a turneului (2-19 februarie) la publicul din comuna Oarța de Jos – studioul Al 7-lea Hambar, Oradea (Teatrul Anonim), Timișoara (Manufactura), Hobița (comuna Peștișani), Târgu Jiu (Muzeul Național „Constantin Brâncuși”), Alba Iulia (Arca Noetica), Sibiu (Școala Finlandeză ERI Sibiu), Brașov (Centrul Cultural Reduta), Slatina (Centrul Cultural „Eugen Ionescu”), Craiova (Teatrul Național „Marin Sorescu”), Deva (Teatrul de Artă Deva), Hunedoara (Muzeul Castelul Corvinilor), Jibou (Grădina Botanică „Vasile Fati”).

Cea de-a doua parte a turneului începe pe 7 martie și se va încheia pe 17 martie, cuprinzând orașele: Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Fălticeni, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Mediaș, Târgu Mureș, Alba Iulia, Cluj-Napoca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei