Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 48 (7965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vindecări

Județul Suceava, primul din țară care revine în scenariul verde în valul cinci al pandemiei de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este primul județ din România care revine în scenariul verde în valul cinci al pandemiei de Covid. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare din județ a scăzut, duminică, la 1,81 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, de la 2,01 la mie, cât a fost sâmbătă. De sâmbătă și până duminică, în județul Suceava au fost raportate doar 14 cazuri noi de coronavirus.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.247 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 2.944 mai puțin decât în ziua anterioară. 479 dintre cazurile noi din 24 de oresunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până duminică, la nivel național, 63.353 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 26-27 februarie 2022 (ora 10:00) au fost raportate de către INSP 59 de decese (35 bărbați și 24 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea și municipiul București. Dintre cele 59 de decese, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 22 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 23 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 59 de pacienți decedați, 53 au fost nevaccinați și 6 vaccinați.

 

33 de localități sucevene nu au bolnavi de Covid și doar 11 mai sunt în scenariul roșu

Nu mai puțin de 33 de localități din județul Suceava nu înregistrau, duminică, bolnavi de coronavirus. Prefectura Suceava a informat că din cele 114 localități ale județului, alte 29 au un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, șapte au sub zece cazuri în evoluție, iar nouă au peste zece cazuri în evoluție. În cursul zilei de duminică, doar 11 localități din județ mai erau în scenariul roșu. În municipiul Suceava, rata de infectare a scăzut la 3,55 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, iar numărul de bolnavi s-a diminuat la 114, de la 136, câți erau înregistrați sâmbătă.

Potrivit Prefecturii, în județul Suceava erau duminică 382 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, în 24 de ore fiind declarate vindecate 61 de persoane. Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 în spitalele din  județul Suceava era de 121, din care patru copii, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19, internate, era de 27. La nivelul județului, în 24 de ore au fost internate șapte persoane suspecte de infecție cu Covid-19, în același interval de timp fiind externaţipatru suceveni cu această afecțiune. În aceeași perioadă au decedat patru persoane, din Siret, Gura Humorului, Vama și Șcheia, ca urmare a infecției cu Covid-19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava, primul din țară care revine în scenariul verde în valul cinci al pandemiei de Covid.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava, primul din țară care revine în scenariul verde în valul cinci al pandemiei de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei