Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 48 (7965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mita pentru trecerea frontierei spre România, un fenomen degradant în vreme de război în vama ucraineană

Luni, 28 Februarie 2022 (14:50:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valul de refugiați care continuă să curgă spre România, în special prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, are și fețe mai puțin cunoscute. Mita, mai exact, un element aproape indispensabil când vine vorba de crize de acest fel. Spre lauda lor, autoritățile din România s-au comportat exemplar și au permis refugiaților să pătrundă în țară fără a mai cere lucruri deosebite. În schimb, partea ucraineană s-a comportat execrabil, iar în multe cazuri a acceptat ca oamenii să părăsească țara vecină doar în schimbul unor sume de bani. Am și fost în partea cealaltă a frontierei în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei. Vă pot spune că am văzut oameni disperați. Femei care și-au cărat copiii în brațe preț de 10 kilometri. Oameni în scaune cu rotile. Toți doreau să se pună la adăpost de război și sunt de înțeles. E o jale dusă la extrem, iar în partea ucraineană totul s-a transformat, din păcate, într-o chestie mercantilă. Iar numărul celor care fugeau de război a fost tot mai mare, de la o zi la alta. Mai mulți oameni mi-au spus că ucrainenii din vamă percepeau sume de bani pentru a le da drumul oamenilor să intre în punctul de trecere a frontierei din Porubnoe, echivalentul PTF Siret. Sumele diferă, de la 50 de euro pentru un document care nu este în regulă, și trece de 500 de euro, mai nou de 1.000 de euro, pentru un bărbat apt de armată care nu vrea să se înroleze. Se vehiculează că mașinile de zeci de mii de euro, Porche sau Tesla, plătesc chiar și câte 5.000 de euro pentru a fi escortate de mașini ale poliției și pentru a fi băgate în față la Porubnoe, pentru a trece mai rapid granița. O problemă reală a refugiaților a fost transformată de ucraineni într-o afacere murdară. Ucrainenii sunt cei care nu au înțeles că trebuie să își ajute oamenii în suferință. Mă rog, au înțeles că pot doar câștiga bani frumoși la negru. E o atitudine care îi discreditează și arată că nu au compasiune nici măcar pentru semenii lor. Iar cei care ofereau sume mari de bani aveau pe post de antemergător mașini de poliție cu girofarurile pornite. Mașinile erau aduse direct până în punctul de trecere de frontierei, iar de acolo erau preluate și direcționate în mod preferențial pentru a putea părăsi Ucraina. Cam așa s-au derulat lucrurile dincolo de graniță, inclusiv până luni dimineață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mita pentru trecerea frontierei spre România, un fenomen degradant în vreme de război în vama ucraineană.
 Vizualizări articol: 5890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Mita pentru trecerea frontierei spre România, un fenomen degradant în vreme de război în vama ucraineană4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei