Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 33 (7950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Rezultate excelente ale cercetătorilor USV, într-o competiție națională de proiecte de cercetare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii cercetători ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au ocupat locuri fruntașe la competiția națională de „Proiecte de cercetare postdoctorală (PD)”, dedicată tinerilor cercetători, doctori în ştiinţe, care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională în activitatea de cercetare ştiinţifică, în instituţii de cercetare din România. Anunțul a fost făcut de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în cursul zilei de 8 februarie, la finalizarea evaluării proiectelor depuse.

Tinerii cercetători ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au ocupat astfel locul 1 în domeniile Biologie – Ecologieşi Ştiinţele Pământuluişi locul 2 în domeniile Științele Vieții Aplicate și Biotehnologiişi Biologie – Ecologie. De asemenea, ei au obținut și locul 6 în domeniul Informatică,aceste poziţii fiind eligibile pentru obţinerea unei finanţări de 250.000 de lei per proiect.

Locul 1 a fost ocupat în domeniul Biologie-Ecologie de Adela Constantinescu-Bercu, şef lucr. în cadrul Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice din USV, doctor în medicină cardiovasculară al Colegiului Imperial din Londra, care a participat cu proiectul intitulat „Rolul trombocitelor și al leucocitelor în tromboza asociată COVID-19”. Locul 2 a fost ocupat în același domeniu de Daniel Șterbuleac, as. univ. în cadrul Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice, cu proiectul „Identificarea unor noi căi de modulare ce implică canalele ionice cu potențial terapeutic antitumoral”. Mentorul ambelor proiecte a fost profesorul Mihai Covaşă, decanul Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice.

Prima poziție în domeniul Științele Pământului și ale Atmosfereieste ocupată de proiectul „Istoria variabilității climatice și impactul asupra societății și agriculturii în regiunile carpatice”, coordonat de către Carmen-Andreea Bădăluță, absolventă a USV şi asistent de cercetare în cadrul centrului MANSiD, mentor fiind cercetătorul Ionel Popa, din cadrul Facultăţii de Silvicultură.

În cadrul domeniuluiȘtiințele Vieții Aplicate și Biotehnologii, USV se clasează pe locul 2 cu proiectul „Extracția și caracterizarea fizico-chimică a pectinei din subproduse din industria zahărului și utilizarea în paste fără gluten”, coordonat de către șef de lucrări Florina Dranca – absolventă a USV și cadru didactic în cadrul Facultății de Inginerie Alimentară, mentor fiind profesorul Mircea Oroian, decanul Facultăţii de Inginerie Alimentară.

Pentru domeniul Informatică, proiectul „Cercetări privind îmbunătățirea microarhitecturii HW_nMPRA_RTOS utilizând RISC-V ISA și algoritmul de planificare EDF cu implementare în FPGA”, coordonat de către Ionel Zagan, a ocupat poziţia 6, mentor fiind profesorul universitar Vasile Găitan. Ionel Zăgan este absolvent al USV și şef de lucrări în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu o experienţă de 8 ani în dezvoltare hardware şi software la General Electric, sucursala din Florenţa.

Potenţial de finanţare are şi proiectul depus de Andrei Cucu, doctor în neurochirurgie şi şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice, care a propus un proiect interdisciplinar, împreună cu conf. univ. Dumitru Boghian, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie, cu tema „Plasticitatea craniană şi consecinţele morfologice la craniile cu deformaţii intenţionale din secolele 1-7 AD, în spațiul est-carpatic”.

Rezultatele preliminare complete pot fi consultate pe pagina web a competiţiei: https://uefiscdi.gov.ro/proiecte-de-cercetare-postdoctorala.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate excelente ale cercetătorilor USV, într-o competiție națională de proiecte de cercetare.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate excelente ale cercetătorilor USV, într-o competiție națională de proiecte de cercetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei