Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 33 (7950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șansă de angajare

În jur de 1.000 de locuri de muncă vor fi oferite la bursele de joburi care au loc la Siret și Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Suceava organizează începând de joi, 10 februarie, Bursa locurilor de muncă destinată în special pentru angajații rămași fără slujbe, după disponibilizările de la HS Timber Productions.
Organizatorii au date încurajatoare cu privire la oferte. În cursul zilei de miercuri erau totalizate 945 de locuri de muncă vacante, din care 591 pentru studii medii/profesionale, 313 pentru necalificați și 41 pentru studii superioare.

De remarcat și că 390 dintre posturi erau pentru județul Suceava, iar restul pentru alte județe din țară - București, Constanța, Neamț sau Botoșani. Este vorba în general de firme mari, care au nevoie de oameni calificați sau care vor accepta să se califice în cadrul unor cursuri.

Important de precizat, la bursă pot participa toți cei interesați de a-și găsi un loc de muncă, în special cei cu studii profesionale, calificați în meserii. 

Bursa va avea loc joi și vineri la Siret, de la ora 10.00, la sediul administrativ al HS Timber Productions, și vineri și sâmbătă la Rădăuți, la sediul Casei de Cultură, tot de la ora 10.00.  

Așadar, startul târgului de locuri de muncă se dă joi, la ora 10.00, la Siret.

În cadrul ofertei de joburi s-a ținut cont și de profilul celor care își pierd în curând locurile de muncă.

 

Vârsta medie a celor disponibilizați – 43 de ani. Majoritari sunt bărbații

AJOFM Suceava a realizat și o analiză detaliată cu privire la profilul celor 634 de posturi care se vor desființa.  

Astfel, prin reorganizarea Sucursalei Rădăuți vor fi desființate 339 de posturi, din totalul de 634 posturi, iar prin închiderea Sucursalei Siret vor fi desființate toate cele 295 posturi din organigramă. Vârsta medie a personalului ce va fi disponibilizat la cele două sucursale este de 43 de ani, iar aproximativ 4% dintre persoane se apropie de vârsta de pensionare.

La Rădăuți, din cei care își pierd postul, 45% sunt femei și 55% bărbați, iar la Sucursala Siret rămân fără joburi 25% femei şi 75% bărbați. 

Dintre cei care rămân fără loc de muncă predomină, pentru personalul calificat cu studii medii, următoarele ocupații: tâmplar universal, stivuitorist, operator la mașini unelte cu comandă numerică, lăcătuș mecanic, tehnician mașini și utilaje, mecanic auto, electrician, macaragiu, strungar, magazioner, operator calculator etc. În cazul personalului cu studii superioare, posturile ce vor fi desființate sunt în următoarele ocupații: economist, contabil, funcționar administrativ, inginer silvic, inginer mecanic, inginer electroenergetician,  inspector resurse umane.

Măcar în parte ofertele de locuri de muncă acoperă și aceste ocupații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În jur de 1.000 de locuri de muncă vor fi oferite la bursele de joburi care au loc la Siret și Rădăuți.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În jur de 1.000 de locuri de muncă vor fi oferite la bursele de joburi care au loc la Siret și Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei