Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 33 (7950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În baza unor anchete sociale

Costurile de racordare la gaz metan în Burdujeni Sat vor fi suportate parțial de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenționează să vină în sprijinul familiilor cu posibilități financiare reduse, din cartierul Burdujeni Sat, astfel încât locuințele acestora să fie racordate la rețeaua de gaz metan care a fost extinsă recent în zonă.

Potrivit primarului Ion Lungu, costurile branșării ajung la sume situate între 5.000 și 10.000 de lei, de aceea va veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre prin care să se suporte până la 50% din costuri, dar nu mai mult de 5.000 lei, pentru gospodăriile celor cu venituri mici.

„A fost o perioadă anul trecut în care a fost un ordin de ministru, iar cei care au depus dosarele au putut beneficia de aceste branșamente gratuit o perioadă. Acum nu mai este posibil”, a spus Ion Lungu, care a explicat că o parte din locuitorii de pe 26 de străzi din Burdujeni Sat unde s-a extins rețeaua de gaz metan evită să se mai branșeze din cauza unor costuri pe care nu le pot suporta.

Tocmai de aceea, edilul Sucevei va trimite consilierii săi în teren, chiar de săptămâna viitoare, pe toate străzile din Burdujeni Sat, să vadă câte gospodării sunt racordate, câte persoane sunt în vârstă și care nu au posibilități financiare.

„Așa cum am anunțat, vom modifica legea ajutorului de urgență și vom crește plafonul de la 1.000 de lei pe membru de familie la 1.500 de lei și cu acest prilej vom crea posibilitatea să dăm ajutoare de urgență și pentru compensarea racordării la gaz metan. Primăria să suporte 50% din aceste costuri, dar nu mai mult de 5.000 de lei. Iată că venim în întâmpinarea cetățenilor din cartierul Burdujeni Sat să-i sprijinim să se racordeze la gaz metan. Sunt oameni cu pensii mici și trebuie să-i ajutăm. Sigur că e o perioadă grea în care gazul metan s-a scumpit, dar nu e obligatoriu să consumi foarte mult. Se poate merge în paralel cu lemne, dar e bine să avem gaz pentru că asta înseamnă civilizație”, a spus Ion Lungu.

În urma discuțiilor avute de edilul sucevean cu reprezentanții firmei „Instalatorul”, care are câteva zeci de contracte de racordare la gaz metan în acea zonă, s-a stabilit o strategie de lucru, astfel încât să poată fi asfaltate străzile Victor Babeș, Dobrilă Eugen și Ștefan Luchian, care sunt prinse în programul de modernizare.

Investiția de racordare a cartierului Burdujeni Sat la rețeaua de gaz metan este realizată în proporție de 92,96%, fiind executate 20,6 kilometri de rețele, din totalul de 22,3 kilometri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costurile de racordare la gaz metan în Burdujeni Sat vor fi suportate parțial de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costurile de racordare la gaz metan în Burdujeni Sat vor fi suportate parțial de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei