Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 268 (7880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

4 sfaturi rapide și ușoare de curățare a lăzii frigorifice

Pentru mulți oameni, curățarea unui lăzi frigorifice înseamnă pur și simplu să scoată toate alimentele și să lase aparatul să se dezghețe. Decongelarea este un pas vital, dar nu este singurul lucru care trebuie făcut. Pentru a asigura o performanță optimă și pentru a vă menține facturile de utilități la un nivel scăzut, este necesar să curățați aparatul, pentru a preveni contaminarea încrucișată și condițiile insalubre din congelator.

Cu o îngrijire minimă și cu curățări periodice pe parcursul anului, o ladă frigorifică poate rezista mulți ani. Iată cele mai importante sfaturi de curățare pe care le puteți folosi pentru a face această sarcină mai ușoară.

 

1. Scoateți lada frigorifică din priză

Chiar dacă acest aparat are un întrerupător de pornire/oprire, este totuși o idee bună să deconectați lada frigorifică, înainte de a o curăța. Acest lucru va preveni riscul de șoc electric și accidentările care ar putea apărea ca urmare a faptului că dezghețați și curățați congelatorul.

Asigurați-vă că lada frigorifică este situată într-un loc în care curățarea acesteia nu va provoca deteriorarea podelelor sau a aparatului. Dacă este necesar, puneți ziare vechi și prosoape sub aparatul dumneavoastră.

 

2. Faceți inventarul, în timp ce îndepărtați alimentele

Sunt șanse să aveți o cantitate mare de alimente congelate în interiorul congelatorului dumneavoastră, iar unele dintre aceste alimente nu au mai fost văzute de multe luni. Acum este un moment bun pentru a face un inventar a ceea ce se află în interiorul congelatorului dumneavoastră.

Pe măsură ce scoateți alimentele congelate din lada frigorifică, notați numele și datele care se află pe etichete și recipiente. Aruncați o privire la alimente și mirosiți-le. Aruncați orice alimente congelate stricate.

 

3. Accelerați procesul de dezghețare

Odată ce toate alimentele au fost scoase, inventariate și plasate în cutii de depozitare, trebuie să dezghețați lada frigorifică. Procesul de dezghețare poate dura câteva ore dacă lăsați doar capacul aparatului deschis. Dezghețarea unui congelator va îndepărta tot înghețul și gheața acumulate care acoperă pereții și coșurile. Dacă sunteți grăbit, puteți accelera procesul de dezghețare în două moduri.

Așezați un recipient mare cu apă fierbinte în lada frigorifică. Închideți capacul și lăsați dispersia căldurii și a aburului să topească gheața din interiorul congelatorului. Este posibil să fie nevoie să înlocuiți recipientul cu apă fierbinte de mai multe ori, în funcție de cantitatea de îngheț și gheață prezentă și de dimensiunea congelatorului dumneavoastră.

Folosiți un uscător de păr vechi și setați-l la o setare de căldură scăzută. Dirijați aerul fierbinte pe toți pereții interiori ai aparatului dumneavoastră. Nu lăsați apa care se topește să intre în contact cu uscătorul, pentru a preveni riscul de electrocutare.

 

4. Curățarea

Odată ce toată gheața s-a topit, scoateți din priză tubul de scurgere sau de drenaj al congelatorului dumneavoastră. Lăsați toată apa să se scurgă. Folosiți un detergent blând, cum ar fi detergentul de vase, sau fiți mai ecologic și folosiți fie niște bicarbonat de sodiu, fie oțet pentru a vă curăța lada frigorifică.

Puneți o cantitate mică de detergent, oțet sau bicarbonat de sodiu într-un castron și adăugați apă caldă în el. Scufundați un prosop sau o cârpă în soluția de curățare și spălați interiorul congelatorului dumneavoastră. Scoateți orice rafturi sau coșuri și spălați-le în chiuvetă pentru a îndepărta orice substanțe vărsate și pete rezistente. Clătiți interiorul aparatului pentru a îndepărta orice reziduu rămas. Lăsați lada frigorifică să se usuce la aer sau folosiți o cârpă de bumbac pentru a o usca.

Pentru a elimina orice miros persistent din congelator, puneți o cutie de bicarbonat de sodiu în interior și închideți lada frigorifică timp de câteva ore. Pentru a elimina mirosurile dificile, plasați un bol mic de cărbune activat în interiorul congelatorului. Închideți capacul și lăsați aparatul să funcționeze timp de două până la patru ore. Pentru a preveni mirosurile pe viitor, puneți întotdeauna o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în lada frigorifică, alături de alimente. Înlocuiți acea cutie de bicarbonat de sodiu la fiecare trei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4 sfaturi rapide și ușoare de curățare a lăzii frigorifice.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 sfaturi rapide și ușoare de curățare a lăzii frigorifice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei