Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 268 (7880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Competitori din 63 de țări

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică a adus cei mai buni elevi din țară la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 14 noiembrie, la Câmpulung Moldovenesc, s-a desfășurat festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, în prezența fizică a celor mai buni elevi din țară.

Până pe 21 noiembrie, aceștia reprezintă România în prestigioasa competiție internațională, la care anul acesta participăm cu două echipe formate din câte 5 elevi, cei mai buni din țară, coordonați de 3 conducători de echipă.

În lotul României sunt și doi elevi din județul Suceava - Maurizio Pavel, clasa a XII-a și Dragoș Andrei Sîrghi, clasa a XI-a, ambii elevi la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumați de prof. dr. Petru Crăciun și lector univ.dr. Cristian Pîrghie.

Selecția celor două echipe s-a realizat în urma desfășurării Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a avut loc la Suceava, în perioada 26-29 iulie a.c.

La Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică IOAA-2021- Columbia participă 63 de țări de pe toate continentele lumii. Din cauza pandemiei, Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) –Columbia 2021 se desfășoară în regim hibrid.

Fiecare țară participantă la această olimpiadă a convocat lotul reprezentativ într-o singură locație, iar subiectele pentru olimpiadă vor veni din Columbia.

Elevii sunt monitorizați audio-video de Comitetul de Organizare Internațional, iar probele pe care le vor susține constau în:

  • Analiză de Date (3 ore),
  • Fizica Soarelui (2 ore),
  • Proba Teoretică (5 ore),
  • Proba pe echipe (30 de ore) și
  • Proba de planetarium (45 de minute).

După terminarea fiecărei probe, lucrările scrise ale elevilor sunt scanate și trimise prin intermediul internetului în Columbia, unde sunt corectate de Comitetul Științific (Jury), format din oameni de știință din țara organizatoare.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică este un eveniment anual pentru elevii de liceu cu performanțe ridicate din întreaga lume. Înființată în Thailanda în 2007, a fost inițiată de cinci țări – Thailanda, Indonezia, Iran, China și Polonia, cu scopul de a prolifera astronomia în rândul elevilor de liceu, de a stimula prietenia între tinerii astronomi la nivel internațional, pentru a construi cooperarea în domeniul Astronomia în viitor printre tinerii cărturari.

În anul 2014 România a organizat la Suceava a 8-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, la care au participat 44 de echipe din 37 de țări. Organizatorii IOAA-2014 au fost Ministerul Educației Naționale, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, IȘJ Suceava, Societatea Științifică Cygnus-centru UNESCO, Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean Suceava.

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a subvenționat cazarea și masa lotului României la un hotel din zona Câmpulung Moldovenesc, în perioada 13-21 noiembrie. Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc a realizat materialele promoționale, s-a ocupat de logistică și de organizarea timpului liber a lotului României la IOAA-2021, iar profesori voluntari vor asigura buna desfășurare a probelor scrise.

Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc a contribuit la partea de logistică, iar Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava și Societatea Științifică Cygnus-centru UNESCO s-au implicat în organizarea IOAA-2021. Participarea celor două echipe ale României la competiția internațională se datorează și sponsorilor: Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, Eximprod Power System, Yanis Prodcom, Dor de Munte, SC Pușcău Vicovu de Sus.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 21 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică a adus cei mai buni elevi din țară la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică a adus cei mai buni elevi din țară la Câmpulung Moldovenesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei