Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 268 (7880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Change your Lifestyle”, în Kocaeli , Turcia

În perioada 8-12 noiembrie 2021, în Kocaeli, Turcia s-a desfășurat  mobilitatea cu titlul ”European Games Festival” (Festivalul Jocurilor Europene) din cadrul Proiectului  ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Change Your Lifestyle!”, număr de referință 2019-1-RO01-KA229-063230,la care au participat 13 profesori și 31 copii din România, Turcia, Grecia, Spania și Slovenia. România a fost reprezentată de prof. Mirela Florentina Mazilu, coordonatoarea proiectului, prof. Oltița Voroniuc și 6 eleve din clasa a V-a B de la Școala Gimnazială Gimnazială Nr. 4 Suceava: Chiper Teodora, Dragoman Karina, Frenți Daria, Iencian Bianca, Onuțu Eliza și Stoler Larisa .

Scopul educațional al evenimentului din Turcia a fost promovarea unui stil de viață sănătos în rândul elevilor prin jocuri, dans și exerciții fizice.

Profesorii au participat la schimburi de informații, de noi metode și instrumente de predare cu profesorii din țările partenere. Lucrul într-un grup internațional de profesori a favorizat crearea de noi proiecte europene de parteneriat viabil și constructiv. Întâlnirea a facilitat înțelegerea și toleranța mentalității oamenilor din diferite țări, deschizând noi orizonturi, învățând despre politica educațională din diferite țări și dezvoltând competențe interculturale,sociale și lingvistice.

Elevii și-au îmbogățit exprimarea în limba engleză prezentând țara, orașul, școala lor și jocurile tradiționale românești.Ei au pregătit o prezentare Power Point despre jocuri tradiționale și au prezentat 8 jocuri în cadrul activității numită ”Dicționarul jocurilor”. Toți partenerii au fost de acord cu privire la jocurile care ar trebui să fie în dicționar și au observat că unele jocuri au variații în fiecare țară.

La Festivalul Jocurilor Europene, elevii de la Școala Gimnazială nr.4 Suceava i-au învățat pe copiii din celelalte țări ”Tangled threads” (Ațele încurcate ) și ”The Castle”(Castelul). S-au bucurat când au regăsit în jocurile prezentate de parteneri elemente din jocurile românești. Este adevărat că jocul este limbajul unic al copiilor de pretutindeni. după ce au demonstrat cum să joace aceste jocuri, elevii au jucat jocurile tradiționale ale fiecărui partener într-o competiție internațională, în sala de sport. S-au format echipe mixte care au  combinat toate școlile partenere. Participanții au fost premiați cu Trofeul festivalului și diplome. Apoi au participat la o cină cu bucate turcești, cu cântece și dansuri tradiționale.

Toți cei 31 de elevi au participat la opționale inedite ca: robotică, tenis de masă, dans tradițional. S-au bucurat de recreațiile din frumosul parc al școlii Turkan Dereli Ilkokulu și de parcurile situate de-a lungul falezei orașului Izmit. Activitățile proiectului au continuat în pădurea din Parcul Ormanya. Copiii au fost încântați de Librăria din pădure, Grădina zoologică, Hotelul insectelor, Punctul de observare a păsărilor.   

Schimbul cultural-lingvistic a continuat pe tot parcursul vizitelor din Istanbul . Participanții la acest proiect au vizitat :Palatul Topkapi ,Hagia Sophia ,Basilica Cistern , Moscheea Albastră,Sultanahmet , Marele Bazar, Dolmabahçe Palace, Taksim Square, Santa Maria Church. Seara turcească și plimbarea cu vaporul pe Bosfor, acompaniată de cântece tradiționale turcești au făcut ca prieteniile să se lege mai ușor și au înlesnit comunicarea în limba engleză. Deși desfășurată în contextul pandemiei, această mobilitate a reprezentat o oportunitate de dezvoltare culturală și socio-emoțională. Dascălii și elevii nu vor uita această experiență, iar jocurile învățate se vor juca în toate școlile partenere.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Change your Lifestyle”, în Kocaeli , Turcia.
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Change your Lifestyle”, în Kocaeli , Turcia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei