Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de hotărâre

Valoarea burselor pentru elevi acordate de Primăria Suceava va fi majorată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii care învață în municipiul Suceava vor beneficia de burse mai mari decât până acum, din bugetul primăriei, dacă proiectul de hotărâre inițiat în acest sens va fi aprobat în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare.

„În ședința din 22 aprilie voi propune spre aprobare noi valori ale burselor pentru elevi: 150 de lei bursa de performanță, 120 de lei bursa de merit, 100 de lei bursa de studii, 100 de lei bursa socială”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Bugetul total pentru acordarea acestor burse depășește 3 milioane de lei.

Până acum, bursa de performanță acordată de Primăria Suceava era de 100 de lei, cea de merit era de 80 de lei, iar cele de studii și sociale de 60 de lei.

O problemă ridicată de edilul sucevean vizavi de acordarea burselor este cea a inechității împărțirii acestora între unitățile de învățământ.

“Lista de beneficiari o întocmește IŞJ împreună cu unitățile de învățământ, noi doar o aprobăm în Consiliul Local. Am avut discuții cu inspectorul general să găsim o soluție să împărțim cât mai echitabil aceste burse, pentru că sunt școli care au solicitat foarte multe, în detrimentul altora, care nu vor mai beneficia de ele.

Noi facem un efort financiar pentru acordarea acestora și să nu uităm că pe lângă acești bani, transportul gratuit al elevilor este suportat tot de către primărie. Avem un efort financiar mare, cu un buget limitat. Sper să se găsească soluții să se facă o împărțire mai echitabilă a burselor de către IŞJ”, a precizat Ion Lungu.

Conform legii, bursele pentru elevi se acordă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.

Tocmai de aceea, în multe localități din țară nu se acordă aceste burse, nefiind alocate fonduri pentru ele la întocmirea bugetului local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valoarea burselor pentru elevi acordate de Primăria Suceava va fi majorată.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoarea burselor pentru elevi acordate de Primăria Suceava va fi majorată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei