Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La prima instanță

Iertat de pușcărie, după ce a rulat cu spatele printre focuri de armă cu microbuzul burdușit de țigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Vicovu de Sus, prins acum mai bine de un an în timp ce transporta o cantitate enormă de țigări cu un microbuz, după o urmărire absolut ieșită din comun, în timpul căreia fugarul a rulat cu spatele pe un drum național european în jur de 1,5 kilometri, și-a aflat pedeapsa stabilită de judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc. Aurel Mironescu, în vârstă de 26 de ani, judecat pentru infracțiunile de contrabandă, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și conducere cu numere false, a primit o pedeapsă rezultantă de 3 ani de închisoare, dar care a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Prin urmare, inculpatul ar urma să nu facă pușcărie dacă sentința va rămâne definitivă. Raportat la fapte pedeapsa pare foarte ușoară, judecătorii ținând cont probabil de cazierul curat al vicoveanului.

 

Cea mai mare captură a polițiștilor de la IPJ, după o acțiune de filaj

La finele lunii februarie a anului trecut, polițiștii de la IPJ Suceava aveau să facă cea mai mare captură din Suceava și una dintre cele mai mari din țară: în jur de 250.000 de pachete de țigări. Operațiunea de prindere a fost pe măsura transportului, am putea spune.

Polițiștii au acționat în acest caz după o perioadă în care au adunat probe și au făcut filaj. A fost vizată o autoutilitară care preluase o mare cantitate de țigări dintr-o hală din Moara.

Pe 24 februarie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamala au avut indicii cu privire la faptul că dintr-un imobil tip hală, aflat pe raza comunei Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigarete de proveniență extra-comunitară într-o autoutilitară tip bus, care, ulterior, s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului, în tandem cu un autoturism, cu rol de antemergător.

În jurul orei 18.20, polițiștii de la Compartimentul Rutier Gura Humorului au fost informați că transportul vine spre ei și trebuie să-l oprească. Mașina venise pe traseul Moara-Berchișești spre DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului.

 

A rulat cu spatele, pe ambele sensuri, pentru a evita focurile de armă

Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, unde au interceptat autoturismul antemergător şi apoi microbuzul.

Conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur și a început să meargă cu spatele, spre Fălticeni.

Au urmat scene ca-n filme, care au fost înregistrate de o cameră video a poliției.

„S-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune care s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 1500 m, pe DN 2E, pe direcţia Gura Humorului-Fălticeni, șoferul rulând în viteză cu spatele, având un mers sinuos de pe un sens de mers pe celălalt, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somaţiile legale prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri, trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei, fără a fi înregistrate victime omeneşti”, relata la vremea respectivă comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Autoutilitara a lovit în cele din urmă gardul unei locuinţei, aici polițiștii reușind să o blocheze.

 

Șoferul a încercat să scape și cu fuga pe jos

Șoferul a încercat încă o dată să scape. El a ieșit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prins de către membrii echipajului de poliție, imobilizat şi încătuşat.

În urma inventarierii țigaretelor a rezultat că autoutilitara transporta cantitatea de 2.092.720 bucăți țigarete de provenienţă extra-comunitară.

Cel care s-a angajat în urmărire a fost identificat în persoana unui tânăr de 26 de ani, din Vicovu de Sus – Aurel Mironescu. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date aparţinând Poliţiei Române, s-a stabilit că autoutilitara era radiată din circulaţie din decembrie 2018. Totodată, s-a stabilit că plăcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul. Este un fapt uzual am putea spune în cazul transporturilor de țigări.

Tânărul care a fost la volan a petrecut mai puțin de o lună în arest preventiv.

Judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc au mai dispus confiscarea țigărilor și a microbuzului.
Inculpatul are de achitat Direcției Finanțelor Publice Iași un prejudiciu de 1.376.822 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iertat de pușcărie, după ce a rulat cu spatele printre focuri de armă cu microbuzul burdușit de țigări.
 Vizualizări articol: 3216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iertat de pușcărie, după ce a rulat cu spatele printre focuri de armă cu microbuzul burdușit de țigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei