Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În semn de prețuire și recunoștință

Maicile de la Mănăstirea Voroneț, decorate de Patriarhul Daniel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maicile de la Mănăstirea Voroneț au fost decorate marți, 13 aprilie 2021, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, „în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștine și a filantropiei”. Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora dr. Gabriela Platon, însoțită de mai multe maici, a primit din partea Patriarhului României, la Reședința Patriarhală din București, diploma cu medalie a Anului 2020, „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română. Diploma a fost acordată în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștine și a filantropiei.

Conform Basilica.ro, Patriarhul României a spus: „Maicile au făcut cateheze cu toți credincioșii care au venit ca pelerini (părinți și copii). Au primit cu multă ospitalitate pe cei care s-au interesat de viața mănăstirii și de activități. De aceea, am oferit maicilor de la Voroneț diploma omagială și medalia comemorativă a Anului 2020 cu chipul a doi sfinți ierarhi români, Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului. Ne rugăm ca mănăstirea să fie ocrotită de cei doi sfinți ierarhi și să o ajute în lucrarea misionară, fiindcă activitățile de până acum sunt dovada unei frumuseți misionare”. De asemenea, a completat Preafericitul Părinte Daniel: „Mănăstirea Voroneț este frumoasă prin pictura interioară și exterioară, dar și prin activitățile misionare pe care maicile le-au dezvoltat de la redeschidere până acum, în frunte cu maica proinstareță Irina Pântescu, și acum, cu maica stareță Gabriela Platon. Vă dorim ani mulți cu sănătate, bucurie și ajutor de la Dumnezeu și să continuați această lucrare frumoasă și folositoare”.

La rândul ei, stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora dr. Gabriela Platon, i-a mulțumit Patriarhului României pentru „primire și binecuvântare”, spunând: „Îi suntem profund recunoscătoare, mai ales că am constatat faptul că Preafericirea Sa cunoaște toată activitatea noastră de la Voroneț (...) Preafericirea Sa cunoaște tot ceea ce s-a realizat la Mănăstirea Voroneț și prețuiește activitatea monahiilor și a maicii proinstarețe, stavrofora Irina Pântescu, care anul viitor va împlini 90 de ani de viață și 68 de ani de viață în mănăstire”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maicile de la Mănăstirea Voroneț, decorate de Patriarhul Daniel.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Maicile de la Mănăstirea Voroneț, decorate de Patriarhul Daniel5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei