Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scădere a îmbolnăvirilor

Municipiul Suceava are șansa ca de luni să fie oficial în „scenariul verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, municipiul Suceava a reușit să devină zonă verde, ca urmare a scăderii ratei îmbolnăvirilor, datorată în mare parte respectării măsurilor de protecție.

„O veste bună – rata de incidență în orașul nostru este de 1,34 la mia de locuitori, suntem în zona verde, chiar dacă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a luat încă această decizie. Conform reglementărilor, pe 19 aprilie se va întruni CJSU, sper să rămânem în scenariul verde până atunci și să constate acest lucru, cu o perspectivă bună în ceea ce privește activitatea școlară, pentru că vor putea merge toți copiii la școală, când se vor relua cursurile, dar și a sărbătorilor pascale care urmează”, a spus miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Fără a se lăsa purtat de val, edilul sucevean atrage atenția că rezultatele obținute trebuie păstrate, printr-un efort susținut.

“Nu sunt pesimist, ci realist și spun că pericolul nu a trecut încă. Mulți mă sună, să fac anunț, să ies să zic să nu mai purtăm măști. Nu este cazul. Am văzut anumite poziții, nu le comentez, din punctul meu de vedere trebuie purtată masca în continuare și vom vedea ce se întâmplă în perioada următoare. Până atunci să respectăm toate regulile legate de coronavirus”, a spus Ion Lungu, menționând atât igiena personală, cât și păstrarea distanței fizice și a celei sociale.

Municipiul Suceava a fost primul oraș carantinat din țară, iar ulterior a fost pentru scurt timp în „scenariul roșu”, dar cea mai mare parte din timp a fost în „scenariul galben”, cu toate restricțiile legale prevăzute în astfel de situații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava are șansa ca de luni să fie oficial în „scenariul verde”.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Suceava are șansa ca de luni să fie oficial în „scenariul verde”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei